Ponedjeljak, 27 Marta

Ambasada Italije: Otvoren konkurs za stipendije za državljane BiH

Ambasada Italije u Sarajevu obavještava da je otvoren konkurs za stipendije italijanske Vlade za školsku 2020/2021. godinu za državljane Bosne i Hercegovine i italijanske državljane sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini za pohađanje studijskih i/ili istraživačkih programa pri italijanskim državnim ili privatnim, zakonski priznatim, obrazovnim institucijama, sa ciljem pospješivanja suradnje u kulturnoj, naučnoj i tehnološkoj oblasti, projekcije italijanskog ekonomskog sistema u svijetu i širenja italijanskog jezika i kulture.

Ovogodišnje stipendije su namijenjene isključivo studentima koji su dobili stipendije italijanskog Ministarstva vanjskih poslova u školskoj 2019/2020. godini i koji traže obnovu za nastavak ili završetak obrazovnog ciklusa magistarskog studija, visokog profesionalnog obrazovanja u oblasti umjetnosti i muzike (AFAM) ili višegodišnjeg istraživačkog doktorata, saopćila je Ambasada Italije u BiH.

Studenti trebaju predočiti svoje zahtjeve direktno, preko portala najkasnije do 14:00 sati u petak, 2. oktobra 2020.

Stipendije su u trajanju od devet mjeseci počevši od 1. novembra 2020. i samo pokrivaju pohađanje nastave na teritoriju Italije. Kako bi dobili obnovu stipendije, studenti moraju dokazati da su osvojili određeni minimalan broj obrazovnih kredita. Za detaljne informacije o načinima prijave i potrebnim uvjetima savjetujemo da pažljivo prostudirate priloženi tekst konkursa na italijanskom i engleskom jeziku, kao i sekciju FAQ portala.

Izvor: faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.