Četvrtak, 23 Marta

Ambasadori OSCE-a u posjeti Bosni i Hercegovini

Ambasadori stalnih misija Francuske, Italije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva pri OSCE-u borave u posjeti Bosni i Hercegovini od 3. do 5. aprila.

Članovi delegacije su: ambasador Kristin Fegs (Christine Fages) iz Francuske, ambasador Gesa Brutigam (Bräutigam) iz Njemačke, ambasador Stefano Baldi iz Italije, ambasador Majkl Karpenter (Michael Carpenter) iz SAD i ambasador Nil Buš (Neil Bush) iz Ujedinjenog Kraljevstva. 

Ambasadori OSCE-a će posjetiti Misiju OSCE-a u BiH gdje će dobiti detaljan izvještaj o aktivnostima Misije.

Delegacija će se, također, sastati s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom.

Planirani su i susreti s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, predsjedavajućim i članovima Izborne komisije BiH, predstavnicima nacionalnih manjina u BiH i predstavnicima civilnog društva u BiH, te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

U fokusu posjete OSCE-ovih ambasadora su aktivnosti OSCE-a u BiH u vezi s izbornom reformom, borbom protiv govora mržnje, izgradnjom međunacionalne kohezije i borbom protiv korupcije, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Izvor: Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.