Četvrtak, 23 Marta

Amel Tuka i Larisa Cerić najbolji sportisti BiH u 2020. godini

U Bugojnu je održana 76. tradicionalna manifestacija Izbora najboljih sportista BiH u 2020. godini u organizaciji Sportskog saveza u BiH. Za najboljeg sportistu u muškoj koknurenciji izabran je Amel Tukla, a ženskoj konkurenciji Larisa Cerić.

Najuspješnije državne selekcije su ženska košarkaška reprezentacija BiH i muška košarkaška reprezentacija BiH, dok je najuspješniji klub u muškoj konkurenciji Taekwondo klub „Novi Grad“, a u ženskoj konkurenciji Ženski košarkaški klub „RMU Banovići“, Stonotenski klub „Spin 2012“ i  Atletski klub „Sarajevo“.         
 
Najuspješniji trener je Haris Husić, trener taekwando reprezentacije BiH, a upravo su i najbolji iz ovog borilačkog sporta u 2020. bili  junior Njegoš Pantić, juniorka Ada Avdagić,  kadet Fahrudin Adilović i kadetkinja Ira Grgić.  
  
Košarkaš godine je Edin Atić,  a posebna priznanje „Mirza Delibašić“ je dobio Kenan Kamenjaš,  a „Nusret Nućo Čaušević“ šahista Tarik gazija.  Dobitnik Nagrada za sportsko novinarstvo „Boro Glušac“ je  Edhem Ekmeščić, a  Nagrade za životno djelo Konstantin Jovanović i Namik Omerović.

Ambasador sporta u 2020. je biciklistkinja Lejla Tanović,   a specijalno priznanje za doprinos, popularizaciju i razvoj sporta u BiD dobili su Miroljub Kremenović, Senad Sarić, Elma Škaljić, Zoran Miličević, Zijad Sejdinović, Slaven Dubovina, Amel Mekić i Ekrem Lagumdžija, u paraolimpijksim sportovima Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine i Streljački invalidski klub „Tuzla“, te posthumno Edhem Sirćo, Elmedin Hećo, Ibrahim Uštović, Zoran Miličević i prof.dr. Nusret Smajlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.