Subota, 25 Marta

Asfaltirano oštećenje kolovoza na kružnom toku na GGM-u

Danas, 08.10.2020. godine okončani su radovi na asfaltiranju oštećenja na kolovozu na Glavnoj gradskoj magistrali, na kružnom toku koji veže ulice Štrosmajerova i Sarajevska, do kojeg je došlo usljed havarije na vodovodnoj liniji DN 200.

S obzirom da je riječ o regionalnoj cesti sa visokom frekvencijom saobraćaja oštećenje površine od oko 400 kvadratnih metara je sanirano na način kako je  propisala Kantonalna direkcija za ceste.

Sanaciju kolovozne konstrukcije  i asfaltiranje je izvelo preduzeće Komgrad Ze d.o.o. Zenica, koje je ugovoreni izvođač za asfaltiranje prekopa. JP ViK d.o.o. Zenica je također izdalo narudžbenicu da se nakon završetka poslova na GGM-u izvrši asfaltiranje svih prekopa na javnim površinama koji su nastali kao posljedica kvarova na vodovodnoj mreži u prethodnom periodu.

Podsjetimo da su interventne ekipe JP “ViK” d.o.o. Zenica nakon nastanka kvara brzom intervencijom u roku od sat vremena uspjele spriječiti daljnje rasipanje vode, te je rezervnim napajanjem osigurano da svi potrošači imaju uredno vodosnabdijevanje. Nakon toga se pristupilo trajnoj sanaciji kvara na cjevovodu, te pripremanju podloge za asfaltiranje saobraćajnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.