Utorak, 7 Februara

Čovićev samoubilački pohod u NSRS, povukao za sobom Plenkovića i Hrvatsku

Šemsudin Mehmedović, poslanik u državnom parlamentu, kazao je danas da iako su politike devedesetih presuđene pred Međunarodnim sudom u Haagu, za genocid i UZP, ipak ih se nisu odrekli ni Zagreb niti Beograd. – Ti isti projekti su još živi -dodao je.

Mehmedović je ocijenio kako su lider HDZ-a BiH Dragan Čović i ostali danas u Skupštini RS-a potvrdili njegovu tezu.

– Najperverznija izjava jednog političara u BiH – Čovića koji srpskim poslanicima poručuje Čuvajte RS. Čović je u hrvatskom samoubilačkom pohodu povukao za sobom Plenkovića i kompletan HDZ i u Hrvatskoj i u BiH. Smiju li ga se odreći?! Naravno da ne. Hrvatskim žrtvama od Vukovara do Posavine Čović je oduzeo bilo kakvo pravo da budu žrtve Miloviševićeve i Martićeve i Karadžićeve i Mladićeve politike. One su sad zvanično samo žrtve Tuđmana, Plenkovića, Milanovića, Šuška… – zaključio je posnlanik SDA.

Upitao je šta će na Čovićeve izjave reći Biskupska konferencija, čiji je stav suprotan od lidera HDZ-a, da se BiH treba urediti u četiri regije.

– Ili šta bi rekao papa ako se ima u vidu izjava da je genocid u Srebrenici poraz civilizacije? Blago RS koja ima hrvatske žrtve za svog čuvara. Blago Vukovaru i RSK – srpskoj krajini u Hrvatskoj. Sad imaju nadu. Neće li neko nakon ovoga pisati novu povijest u kojoj će za žrtve biti krivi ti radikalni Bosanci i vjerovatno da hoće -zaključio je Šemsudin Mehmedović.

Dodao je kako Čović nije glup ni lud.

– On je doveo Hrvatsku u klopku. Čović je poručio: Nije Čović kriv što je Tuđmanov projekt još živ u Zagrebu. Ne može Čović biti kriv i za Matu Bobana, i za Praljka i za Petkovića i za Tuđmana i za Šuška i za UZP… Svako imalo politički pismen će Čovićev povik poslanicima u RS Čuvajte RS shvatiti kao njegovu poruku Zagrebu, što je potvrdio i Dodik u svom izlaganju – bez zaštite Hrvatske RS bi se teško održala! Svjestan je Čović da je u istoj poziciji u kojoj je bio Mate Boban kad je morao ugasiti Herceg Bosnu i odstupiti – naveo je na kraju Mehmedović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.