Petak, 30 Septembra

Crnalić: Sud je odbio žalbu, Kasumović ostaje u pritvoru

Nakon uložene žalbe na mjeru pritvora, sve ostaje isto, kazao je Crnalić

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere “Zenicatrans” ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

-Nakon uložene žalbe na mjeru pritvora, sve ostaje isto. Sud je donio istu odluku, a to je da Kasumović ostaje u pritvoru, kazao je Asim Crnalić za N1.

I na zvaničnoj stranici Kantonalnog suda u Zenici također je objavljeno da su žalbe uložene 3. decembra ove godine, razmotrene i da je odlučeno da Kasumović ostaje u pritvoru.

-Odbijaju se kao neosnovane žalbe, Kantonalnog tužitelja u Zenici, branitelja osumnjičenog D. V., izjavljene protiv rješenja sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici od 3.12.2021. godine, a djelimično uvažava žalba branitelja osumnjičenog K. F., te u odnosu na njega preinačava pobijano rješenje u dijelu odluke o trajanju pritvora, tako što se ovim rješenjem određuje da pritvor koji je određen rješenjem sudije za prethodni postupak za osumnjičenog K. F., traje od 1.12.2021. godine od 11:45 sati do 1.01.2022. godine do 11:45 sati, navedeno je iz Kantonalnog suda u Zenici.

Kasumović je uhapšen zbog afere “Zenicatrans” zajedno sa još 10 osoba. Pritvor je određen njemu i još jednoj osobi, dok su ostali uhapšeni u okviru ove akcije pušteni da se brane sa slobode.

Izvor: Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.