Ponedjeljak, 27 Marta

Da li je Kasumović uspio da prevari sve stranke u ZDK?

Već nekoliko dana mediji u vlasništvu i pod kontrolom gradonačelnika Zenice plasiraju (dez)informacije o navodnom okupljanju nove skupštinske većine u Zeničko-dobojskom kantonu. 

Iako je to četvrti put da gradonačelnik, čija stranka uopće nema nijednog zastupnika u kantonalnoj skupštini, proglašava “uspjeh”, ovaj put je, izgleda, Kasumović uspio da prevari sve. 

Dok su SDA, A-SDA (NES), HDZ, DF kroz izjave svojih čelnika na kantonalnoim nivou jasno rekli da ne postoji novi skupštinska većina, Kasumović nastavlja priču o tome, čak plasirajući nove (dez)informacije o sastanku ključnih ljudi stranaka. 

Čemu sve to, ako matematika, fizika i logika nalažu da Kasumović ne može prikupiti 18 glasova, ako se HDZ i nekoliko nezavisnih zastupnika “ne okrenu” protiv svojih dojučerašnjih izjava. 

Jednostavno, velemajstor prevare, laži, spina i ublehe time prikriva nešto sasvim – treće! A to je moguće hapšenje ili mnogo izvjesnije – podizanje optužnice (jer djelo teško može biti pritvorski predmet). 

Dakle, kako se približava trenutak da kantonalno tužilaštvo mora donijeti odluku o više krivičnih predmeta u kojima je glavni akter Fuad Kasumović, on više skreće pažnju sa suštine problema – a to je njegov kriminal. 

Isto tako plasirana je priča o navodnom višegodišnjem negativnom poslovanju Apoteka, a čemu treba imati u obzir da je obitelj kasumović već godinama u farmaceurtskom biznisu, dakle direktno zainteresovana za uništavanje državne i privatizaciju apoteke.  
Tu nije kraj. Kasumović prebacuje lopticu na eko-kuću na Smetovima, izviđački objekt, koji finansira Kanton. Baš kao što lažno predstavlja projekte Autocesta i Cesta FBIH, te kilometre asfaltiranih i obnovljenih cesta prikazuje kao svoj rad, tako obmanjuje javnost da on i Grad finansiraju izgradnju izviđačkog doma. 

Kad mu se suprostavi resorni ministar, on spinovima odvlači pažnju sa suštine – kriminalcu se bliži kraj.
 
I na kraju – čemu sve to? Pa kad bude optužen, kad mu se približi datum suđenja, Kasumović ima opravdanje – izgovor – to mi rade jer sam htio srušiti vlast, ali eto nisu mi dali. Majstor spina je otkriven i treba se skoncentrisati na objave desetina njegovih sumnjivih poslova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.