Utorak, 31 Januara

Detalji užasa u Kaknju: Emiru Šehagić ubio mlađi sin

U Kaknju je jučer u jutarnjim satima došlo do tragedije u kojoj je smrtno stradala Emira Šehagić, žena bivšeg ratnog komandanta iz Kaknja.

Emira Šehagić je bila profesorica Bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji “Muhsin Rizvić” u Kaknju, bila je i direktorica u ovoj školi, a prošle godine je otišla u penziju.
Nju pamte brojne generacije učenika, koji se na društvenim mrežama opraštaju od nje:

– S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici bosanskog jezika, Emiri Šehagić. Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrstan lingvista, strogi ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje. Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se desilo u mom životu. Rahmet Vam duši, draga naša profesorice – napisao je jedan od učenika na društvenim mrežama.

Kako saznaje portal “Avaza”, nju ubio je mlađi sin Armin Šehagić (1993.). On je navodno imao psihičkih problema.

– Kada naiđe pored tebe vidiš da nije stabilan – rekao je jedan od poznanika Šehagića za portal “Avaza” koji je želio ostati anoniman. Kako saznajemo, Šehagić kada je shvatio šta je uradio odvezao se automobilom na rijeku Bosnu i skočio, ali su ga uspjeli izvući i tako spriječiti suicid.

Elvedin Fišek, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, potvrdio je da je Šehagić prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenicu na Neuropsihijatriju.