Četvrtak, 23 Marta

Dobili ste odbijenicu sa konkursa neke od pozicija nadzornih odbora!

Imate kvalifikaciju, sposobni ste, ali ipak ne zadovoljavate uslove konkursa. Odbili su vas? U obrazloženju stoji glupost, ne vjerujete svojim očima. Ne brinite, u slučaju žalbe dobit ćete slično obrazloženje, ako ne i gluplje. Na kraju ćete shvatiti da niste podobni, ne hvalite dovoljno kralja Fuada ili niste učestvovali u njegovoj predizbornoj kampanji koja nikada nije prestajala. Niste mogli vjerovati da ste za baš svaki metar asfata trebali pisati “bravo gradonačelniče, vidi se napredak od kada ste vi došli, oni prije vas 25 godina nisu uradili ništa”. Svjesni ste da nije tako i ostali ste nezaposleni, nepodobni za jednu od funkcija kod raspodjele mjesta u nadzornim odborima javnih preduzeća. Nepodobni ste i ostali uskraćeni i za radno mjesto u gradskoj administraciji.

U službenim novinama Grada Zenica objavljena su imena članova Nadzornih odbora gradskih javnih preduzeća. Među njima nema vašeg, ali zato ima mnogo drugih, zaposlenika Gradske administracije.

“Zenicu će voditi najstručniji ljudi koje Zenica ima. Zamijenit ćemo podobne sposobnim kadrovima koji nisu mogli doći do izražaja zbog političke pripadnosti”, urlao je Kasumović u predizbornoj kampanji 2016.godine da bi četiri godine poslije odbijao mlade sposobne ljude upravo zbog političke pripadnosti. Zato što nisu članovi njegove stranke ili neke druge koja mrzi Bošnjake i javno ispoljava netrpeljivost prema političkim neistomišljenicima.

Kao što ćete moći da vidite u prilogu teksta, nastavlja se selekcija građana Zenice na podobne i nepodobne, nadzorni odbori javnih preduzeća u Zenici popunjeni su Kasumovićevim odanim poslušnicima koji su se iskazali u uništavanju javnih preduzeća i sportskih kolektiva u Gradu.

Imenovanje “bechelor sportskog novinara” u NO JP “Gradsko groblje” Zenica predstavlja vrhunac Apsurdistana. Fakultet političkih nauka za javno preduzeće koje se bavi pokopom mrtvih. Da stvar bude smiješnija, prema pouzdanim informacijama ovo preduzeće ima i inžinjera zaštite na radu. Inžinjera koji brine o jednom radniku s lopatom, da se ne ozlijedi.
Osim toga, neka od zanimljivijih imena su slijedeća imena:

  1. Tuka Murisa – supruga od vijećnika Ekrema Tuke, prethodni mandat član upravnog odbora u JP “Grijanje”
  2. Besim Husaković – prethodni mandat član upravnog odbora u JP “Zenicatrans”
  3. Duraković Miralem – zet od Sumeje Mujkanović, prethodni mandat član upravnog odbora JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” 
  4. Armin Mujkić – PR služba gradske uprave
  5. Almira Kapidžić-Baručija – šefica kabineta gradonačelnika

Novina je da ranije nisu bili Fudini najodaniji poltroni, a sad su i oni tu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.