Subota, 1 Aprila

Dodik: Utakmica BiH-Rusija će se odigrati

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik gostovao je u emisiji “Oko” RTS televizije gdje je ponovo govorio o fudbalskoj reprezentaciji.

Dodik je još jednom potvrdio da direktno urgira za prijateljski meč Rusija-BiH, te da radi sve da do tog susreta dođe. Na pitanje novinara hoće li do utakmice Rusija – BiH 19. novembra u St. Peterburgu doći, Dodik je odgovorio sljedeće:

– Fudbalski savez BiH, koliko ja znam, donio je tu odluku. Meni je to važno zbog Rusije. Ja neću ni tada navijati za Bosnu i Hercegovinu, ali mi je drago da se odigra jedna takva utakmica – naveo je Dodik i nastavio.

– Vjerujem da će se utakmica odigrati. U ovom trenutku djeluje da hoće. Vidjet ćemo, ima još vremena do toga. Ali mislim da ovi ljudi nisu spremni da se povuku. Moguće da dođe do bojkota igrača, reprezentativaca, ali je moguće da se napravi sastav koji je moguć, pa da se odigra ta utakmica – rekao je član predsjedništva BiH.

Novinar emisije “Oko” zatim je postavio dodatno pitanje Dodiku: “Jedinstvena prilika da Srbi počnu da igraju za BiH?”

– Srbi i ne bi trebali da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Ali u ovom slučaju, imajući u vidu kontekst u kojem ni jedna evropska reprezentacija ne želi ili neće da igra fudbalsku utakmicu sa Rusijom, a koja je neopravdano izbačena iz svih takmičenja, klupskih i reprezentativnih, onda mi djeluje korektno i fer s naše strane, bar u RS-u, da pokušamo da se to desi – smatra lider SNSD-a.