Petak, 27 Januara

Dvoličnost Kasumovića na vrhuncu: Prije 2 godine hvalio i nagrađivao kćerku policijskog komesara, a sad je gazi

Već ranije smo pisali o tome kako Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, ništa nije sveto pa je spreman napadati i porodice svojih neistomišljenika i to na najružniji mogući način. Ipak, koliko se zapetljao u svojim lažima i koliko više ne zna „gdje udara“ pokazuje činjenica da je u jednoj od posljednjih objava oklevetao jednu od građanki koje je upravo on nagradio novcem i poklonom.

Riječ je o Melisi Šišić, kćerki aktuelnog policijskog komesara u ZDK-u Rusmira Šišića, koja se Kasumoviću našla na putu u njegovim prljavim pohodima, iako ju je upravo on prije manje od dvije godine nagradio kao jednu od najboljih učenica u Zenici.

Na tadašnjem prijemu za najbolje srednjoškolce, koji su zbog ostvarenih rezultata oslobođeni mature, gradonačelnik Kasumović sa 100 KM i knjigom „Tvrđava“, proslavljenog pisca Meše Selimovića nagradio je i Melisu Šišić. Tada je i poručio da „svi nivoi vlasti trebaju poduzeti ono što je u njihovoj nadležnosti da im omoguće dalje napredovanje i uslove da ostanu u našoj državi“, kao i da „moraju biti vrhunski u svom poslu“.

Manje od dvije godine poslije ovog prijema Kasumović na najgori način kleveće i proziva upravo učenicu koju je nagradio i kojoj je poručio da ostane ovdje i bude vrhunska u svom poslu. Dakle, licemjerstvo bez granica.

Izvor: Provjereno.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.