Ponedjeljak, 27 Marta

Emina Tufekčić: “Kada nakon 30.mjeseci mandata shvatite da vam je jedini vidljiv projekat,i to kapitalni, cvijeće na mostovima, naravno da su vam svi drugi krivi za to”

Nakon javnih reakcija DF-a i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumoviža zbog smjene predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica Gorana Bulajića iz DF-a, reagovali su i iz SDA Zenica. U SDA navode da smjenjeni predsjedavajući GV Zenica nije radio u skladu s aktima koji uređuju rad Gradskog vijeća, nego je prepustio da gradonačelnik blokira zakazivanje sjedica viječa što je nedopustivo obzirom na brojne neriješene probleme građana Zenice. U obraćanju javnosti predsjednica Kluba SDA u Gradskom vijeću Emina Tufekčić istakla je da su optužbe gradonačelnika na račun vijećnika SDA neutemeljene, kao i to da zaključci koji su ponuđeni vijećnicima o utrošku viška sredstava ne odgovaraju onome što se pokušava javnosti populistički predstaviti.

„Izvještaj o izvršenju budžeta za 2018. godinu nije podržan od vijećnika naše stranke zato što su uštede vršene prvenstveno u Službi za komunalnu infrastrukturu, ekologiju, te u Službi za boračku zaštitu, a govorilo se o višku prihoda nad rashodima u budžetu za 2018. godinu što je jedan veliki apsurd. Nije istina da nismo podržali ulaganje u Toplanu, GGM i neke druge projekte jer se o istom zaključku nismo ni izjašnjavali na sjednici Vijeća. Za rješavanje smo Zenicatrans-a, ali na način da Gradska uprava pripremi izvještaj, tj.rješenje na koji način platiti dug prema Poreznoj upravi“, smatra Emina Tufekčić, vijećnica Gradskog vijeća. „Uvijek ćemo podržavati projekte od značaja za grad i građane, ali ne možemo podići ruku kada stručne službe Gradske uprave ne pripreme kvalitetno materijale, a najsvježiji primjer je i tačka „Trg rudara“, gdje za mjesec dana nisu bili u stanju pripremiti kompletan materijal“, ističe Tufekčić.

“Kada nakon 30.mjeseci mandata shvatite da vam je jedini vidljiv projekat i to kapitalni cvijeće na mostovima, naravno da su vam svi drugi krivi za to”, dodala je u svom obraćanju medijima predsjednica Kluba poslanika SDA u Gradskom vijeću Zenica.

Direktno.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.