Četvrtak, 23 Marta

Finale Kupa BiH igrat će se u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici

Finale Kupa Bosne i Hercegovine ove sezone igrat će se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH.

Za razliku od prethodnih godina igrat će se samo jedna utakmica u finalu, dok se u polufinalu igraju dva meča.

Za mjesto u finalu borit će Sarajevo i Tuzla City te u drugom polufinalu Borac i Klis.

Danas je također imenovan stručni štab ženske A reprezentacije BiH koji će činiti selektorica Samira Hurem, pomoćnici Ivan Kvesić i Zoran Dimitrić, trener golmanica Esad Ibrahimović.

Imenovan je i stručni štab juniorske reprezentacije. Selektor će biti Ivica Barbarić, pomoćnici Zoran Dragišić i Admir Raščić, trener golmana Goran Brašnić.

Donesena je i odluka o imenovanju članova Komiteta za sudije i suđenje sa mandatom do kraja takmičarske sezone 2020/21. u sastavu od tri člana: Elmir Pilav, Robert Zrilić i Hrvoje Turudić.

Donijeta je i odluka o raspodjeli finansijske pomoći koja je omogućena iz sredstava FIFA “Forward” programa u cilju prevazilaženja problema u radu klubova na svim nivoima takmičenja, a koje je prouzročila pandemija koronavirusa u prethodnom periodu. Raspodjela sredstava će biti izvršena prema ovoj odluci i bit će distribuisana na niže organizacione nivoe u narednom periodu. Ukupna pomoć koja će biti proslijeđena klubovima putem entitetskih saveza je milion dolara, koja su sredstva donirana od FIFA-e samo za ove namjene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.