Utorak, 7 Februara

Foto galerija svih Kasumovićevih osnivanja stranaka

Fuad Ubleha Kasumović je političar opće prakse koji gotovo tri decenije “jaše” na pričama kojima laže, obmanjuje i pravi budalama građane BiH, a posebno građane grada u koji je “šljegao” kao navodni “zlatni ljiljan” bez ijednog traga o faktičkom učešću u odbrambenim snagama BiH.

Postoje desetine video zapisa u kojima se Kasumović hvali da je “jedan od osnivača” Stranke demokratske akcije, postoje najmanje tri lično potpisana zvanična dokumenta (imovinska kartona), na kojima je vlastoručno potpisao da je “član SDA od osnivanja”, ali to ne smeta Kasumoviću da laže, pardon, da kaže da nikad nije bio u SDA.

Lagao je tako i kad je formirao Nezavisni blok sa dvojicom SDA pobjegulja, da bi, kad je poražen i potučen do nogu na koliko-toliko demokratskom glasanju u sali, napustio NB i to javno saopćio.

Nakon toga, uz par lokalnih botova, uključujući sina vlasnika lokalne kopirnice u kojoj se nalazio Kasumovićev štab, te nekoliko interesno povezanih “vojnika” kao što su predstavnik poslovnice jedne osiguravajuće kuće iz RS-a, formirao “Zeničku inicijativu”. Iako tvrdi da ni sa ovom strankom nema ništa, ona kao slučajno ima naziv “Fuad Kasumović” i ima istu boju kao njegova prethodna stranka.Sve to, jer je shvatio da mu za apsolutnu vlast treba i stado ovaca dizača ruku.

I sad, nakon što je jednom doživio priličan debakl na općim izborima, ide u formiranje četvrte, a “prve” stranke, “bh. inicijative Fuad Kasumović”. Iako se zove gotovo identično (osim prefiksa) kao prethodna “sa kojom nije imao veze”, od rezultata u oktobru ovisi hoće li Ubleha i po četvrti put negirati ili priznati ima li veze sa pokretom u kojem je/odnosno nije.

Narod kojem četiri puta Ublehaš proda iste laži, možda i zaslužuje da ga vode takvi likovi koji čak ne razumiju ni pitaanja za dječiji uzrast u Imovinskom kartonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.