Nedjelja, 28 Maja

Futsal: Ekipa “Neimara” sutra dočekuje Žepče

Ovogodišnju takmičarsku sezonu Malonogometni klub “Neimari” iz Zenice otvorit će susretom 2. kola, u kojem će ugostiti Žepče. Utakmica prvog kola  sa Drinom u Goraždu nije odigrana zbog tehničkih propusta i konačnu odluku donijet će takmičarska komisija. Susret sa komšijama iz Žepča bit će i debi novog trenera Mirka Čampare, koji stiže sa pozicije pomoćnog trenera u A futsal reprezentaciji BIH.

“Stigao sam u Zenicu na poziv ljudi koji vode ovaj Klub i koji su veliki entuzijasti. Prepoznao sam pravu priču što se tiče futsala u BiH i siguran sam da ćemo to napraviti. Dolazi nam ekipa Žepča, a prvu utakmicu u Goraždu nismo odigrali i na sjednici takmičarske komisije će se odlučiti o njoj. Što se tiče utakmice protiv Žepča sve osim pobjede bit će neuspjeh“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirko Čampara, trener MNK Neimari.

Neimari spremno dočekuju sutrašnji meč protiv Žepča, zdravstveni bilten je odličan i svi igrači su maksimalno motivisani za pobjedu.

„Motiva za pobjedu neće faliti, a stigao nam je novi trener koji je unio novi način rada i motivaciju za igrače. Prošlu sezonu smo dobro završili i imali smo dobru podršku navijača i oni će nam nedostajati, ali siguran sam da ćemo ponoviti uspjeh i izboriti ulazak u Premijer ligu jer Zenica zaslužuje da ima premijerligaša u futsalu“, izjavio je pred sutrašnju utakmicu standardni prvotimac Erdin Ramić.

U prvoj takmičarskoj sezoni Neimari su stigli do play offa za ulazak u Premijer ligu. Ambicije uprave su ponovo borba za ulazak u društvo najboljih.

Utakmica Neimari-Žepče igra se sutra u Areni “Husejin Smajlović” od 20 sati bez prisustva publike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.