Utorak, 21 Marta

Glas Zeničanina: Spriječimo Kasumovićevu samovolju u Zenici 15. novembra

Politika Donalda Trumpa bila je karta za dotičnog da završi na političkom smetljištu, da li je vrijeme da i Zenica osigura kartu za aktuelnog gradonačelnika Fuada Kasumovića?

Kao građanin Zenice ne mogu da ne reagujem na predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, a posebno vođen poznatom “misli globalno djeluj lokalno”.

U posljednje četiri godine građani Zenice, oni iskreni, ne fanovi nikakvih politika i stranaka, imali su priliku vidjeti šta znači show. Gradsko vijeće bilo je ništa više nego reality show.

Dok je Kasumović preko regulacionih planova htio uraditi urbicid Zenice izgradnjom stambenih zgrada u administrativnom centru, na neizglašavanje te odluke optužio je SDA da ga sabotira za rekonstrukciju Trga Bosne i Hercegovine i gradnje podzemne garaže.

Šta je Zenica dobila za četiri godine? Šta su građani, ne govorim o stanovnicima okolnih sela i prigradskih naselja, nego šta su stanovnici Centra I i II dobili za ove četiri godine?

Bit ću slobodan pobrojati: uređena šetnica na Kamberovića Polju, osvijetljeni mostovi, cvijeće na mostovima, nove klupe koje nakon godine izgledaju kao da su stare 20 godina, Nextbike. Da li je to ono što treba građanima Zenice dok i dalje vozimo automobile po razbušenim ulicama, dok se zapošljava podoban kadar, dok nam se mažu oči estetskim stvarima?

Ako građani Zenice smatraju da je postavljanje asfalta, igrališta, rasvjete, utopljavanje objekata i zamjena azbestnih krovova nešto EVROPSKO čime se spominje EVROPSKA ZENICA, zaista bi morali otići do Evrope pa vidjeti šta je Evropa, a šta se podrazumijeva pod onim što grad mora i treba osigurati svojim građanima. Čime se budala hvali, pametan se u Evropi stidi.

Zenica definitivno nije imala gore Gradsko vijeće u protekle četiri godine, ali ni gradonačelnika koji je pokazao bahatost, jednu vrstu anarhije nepoštivajući odluke vijeća, blokirajući održavanje sjednica i slično. Sve me to podsjeća na Trumpa koji je mislio da je “bog i batina”, ali u konačnici ljudi su odlučili i nakon samo jednog mandata ga poslali na političko smetljište.

15. novembar je vrijeme odluke. Građani Zenice zbog sitnih interesa i stotinu metara puta ne trebaju svoj glas dati zeničkom Trumpu. Donesite ispravne odluke, birajte na duge staze.

Amerikanci su pokazali kako se lako smijeni vlast koja ne služi narodu, neko ko gradi lične interese i kult ličnosti, a šta ćemo mi pokazati?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.