Četvrtak, 8 Decembra

GRAD ZENICA: Konkurs važniji od 100 drugih!

Naredna srijeda, 07.07.2021.godine za mnoge će biti sasvim običan dan, ali ne i za neformalnu šeficu kabineta u Gradskoj upravi Zenica, A.K-B, za koju je sve spremno da postane i zvanično krunisana vladarica Gradske uprave Zenica.

Još jedan u nizu dobro osmišljenih i izrežiranih konkursa u Gradskoj upravi Zenica privodi se kraju. Dok gradonačelnik Kasumović populistički u svojim medijima stalno ponavlja kako on ne zapošljava, kako je sve pošteno i transparentno, činjenice mu ne idu u prilog i opovrgavaju te njegove populističke laži kojima zabavlja narod.

U svim ranijim konkursima tačno se znalo ko će biti primljen, a sve se to legalizuje preko Agencije za državnu službu čijeg člana komisije izmanipulišu dva člana Gradske uprave Zenica koje uvijek Kasumović lično postavlja, a tu idu odani kadrovi koje je on također zaposlio u Gradsku upravu, te tako u svim dosadašnjim konkursima odaberu baš onu osobu koja odgovara njihovom nalogodavcu, odnosno, kako ga oni nazivaju, njihovom kralju.

Vratimo se mi početku priče i srijedi, 07.07.2021.godine. Taj dan za Kasumovića je također poseban jer je dočekao da njegova neformalna šefica kabineta napuni pet godina staža, pa da raspiše konkurs koji je, odgovorno tvrdimo, za Kasumovića važniji od 100 drugih konkursa. Sve je “ po zakonu “ provedeno, a dok poštena omladina koja se prijavila na konkurs uči zadate oblasti iz konkursa, još uvijek nekrunisana kraljica Gradske uprave A.K.B čeka formalnosti konkursa da prođe, da iskaže svoje znanje na unaprijed poznatim pitanjima i tako zvanično postane krunisana kraljica Gradske uprave Zenica.

Sve je dobro osmišljeno, primljena je u Gradsku upravu dolaskom Kasumovića, a nakon napunjenih pet godina staža u struci stvoreni su preduslovi da se raspiše konkurs za rukovodioca Službe kabineta Gradonačelnika za što je neophodno imati pet godina iskustva. I u proteklih pet godina je A.K-B radila te poslove i suvereno vladala svim procesima u Gradskoj upravi Zenica, a kako-to je već pitanje za kamene spavače iz Tužilaštva ZDK, istog onog tužilaštva čiji tužioci jave gradonačelniku da je dobio novu prijavu čime se “zenički kralj” javno i hvalio.

Važan zadatak da sve prođe “po zakonu” povjeren je ovaj put Amri Mehmedić (koja je istini za volju prije od Kasumovića došla u Gradsku upravu, ali se priklonila kralju i vijerno izvršava sve njegove zapovjedi ) i Bojani Primorac koje su članice komisije iz Gradske uprave, a ulogu slijepog posmatrača iz Agencije za državnu službu imat će Enver Kusić iz Kaknja.

Slika koju prikazujemo u ovom članku najbolje ilustruje sve gore napiseno, a na slici su uz Kasumovića, s lijeva prema desno, upravo članice komisije Bojana Primorac I Amra Mehmedić. A desno je kandidatkinja koja MORA BITI izabrana na konkursu A.K-B. Slika govori više od hiljadu riječi.

Da ne bude zabune, za svako radno mjesto koje je popunjeno u proteklih pet godina u Gradskoj upravi Zenica s pet klikova na društvenim mrežama moguće je povezati da “po zakonu” odabrani kandidat ima i te kakve veze sa Kasumovićem i njegovim najodabranijim ljudima. Svaki od konkursa u Gradskoj upravi i javnim preduzećima kojima Grad upravlja je obična farsa I predstava za javnost, a nažalost tračak nade za one koji se prijave na te konkurse, a nisu dio Kasumovićeve kriminalne hobotnice.

Zbog tih poštenih mladi i obrazovani ljudi, koje klimoglavci, ili možda za Kasumovića nešto više i emotivnije, smo kroz ovaj tekst zadokumentovali konkurs koji je Kasumoviću najvažniji do sada.

Sve ovo, preciznije i sa više dokaza i poveznica otišlo je na adresu Tužilaštva ZDK, policijskih agencija ( osim MUP-a ZDK koji je produžena ruka Kasumovića ), Agencije za državnu službu I ostalih agencija koje se bave borbom protiv korupcije u BiH. Živi bili pa vijeli hoće li A.K-B biti najbolja kandidatkinja na konkursu koji je u završnoj fazi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.