Utorak, 28 Marta

Grad Zenica odustaje od izgradnje nove zgrade Gradske uprave?

U kabineetu gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića održan je sastanak predstavnika RMU Zenica, Sindikata i Gradonačelnika.

Povod za sastanak je bio novonastala situacija u zeničkom rudniku i najavljeni štrajk za 25. august.

Kasumović je poslije sastanka izjavio da Grad Zenica prebije dug i da Grad kupi Hotel Rudar i preprojektovao u novu zgradu Gradske uprave.

– Grad je spreman da to kupi. Dogovorili smo se na njihovo traženje da se odblokira račun na 120 narednih dana. Ukoliko se dogovore grad je spreman da kupi Hotel Rudar kako bi rudnik mogao riješiti problem u kojem se nalazi – kazao je Kasumović.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća RMU Zenica Isad Turalić je potvrdio ono što je gradonačelnik Kasumović predložio na sastanku o kupovini Hotela Rudar te kako će ukoliko danas bude odblokiran račun biti isplaćena plata radnicima.

Elvedin Avdić, predstavnik Sindikata RMU Zenica je kazao kako je Hotel Rudar već duže vrijeme na prodaji i da se treba riješiti papirologija oko istog.

– Nama je najbitnije da rudari dobiju plaću. Kome će hotel ići je sasvim svejedno jer se on već duže vrijeme prodaje, ali bi bili najsretniji da ostane u vlasništvu naših građana – istakao je Avdić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.