Srijeda, 5 Oktobra

Gradska inspekcija Zenice “čestitala” rođendan NK Čeliku kaznom od 500 KM

Gradska uprava Zenice, odnosno nadležna komunalna inspekcija, “čestitala” je Nogometnom klubu Čelik rođendan sa Prekršajnim nalogom, u iznosu od 500 KM. Kako je navedeno u nalogu, “uočeni” su plakati povodom Rođendana Čelika na dva stuba u ulici Masarykova, što je bio osnov za kažnjavanje.

Nakon što je ovaj Prekršajni nalog objelodanjen na društvenim mrežama, usljedila su “čestitanja” građana nadležnim revnosnim komunalnim inspektorima i Gradskoj upravi, naravno u pogrdnom-pežorativnom smislu. Oni koji podržavaju legalizam i kažnjavanje svih prekršilaca, žele da vjeruju da će nadležna inspekcija postupiti isto tako i sa HILJADAMA plakata na stotinama nedozvoljenih lokacija u predizborno vrijeme, ali i STOTINAMA drugih načina skrnavljenja komunalnog reda.

Saznajemo da su niz pojedinačnih prijava dobili i navijači – Robijaši, koji su nekoliko dana kasnije organizovali protest “Zenica je Čelik”, čiji su plakati “preplavili” grad, ali su po navodima inspektora u prijavama, također bili postavljani na “nedozvoljenim mjestima”. O novčanom iznosu tih naloga još nismo upoznati, osim da ih je više, valjda u skladu sa njihovim sadržajem i količinom.

Zanimljivo je da u gradu u kojem djeluje nekoliko nelegalnih pijaca, desetine nelaglnih štandova koji uveliko sprečavaju kretanje građana i pješaka, u kojem “gazde” zatvaraju stubovima, žardinjerama i čime sve ne cijela dvorišta, prolaze, cijela dva plakata (A4 formata) bila su predmet promptne inspekcijske akcije. Dobronamjerni ne žele vjerovati da je ta akcija inspekcija povezana sa “nesporazumima” na relaciji NK Čelik – navijači Robijaši 1988 – Gradska uprava.

Također, željno očekujemo objelodanjivanje prekršajnih naloga za građevinsko skrnavljenje grada, izgradnju “kuća na zgradi”, zatvaranje javnih površina radi širenja lokalnih tajkuna i slično. I dalje želimo vjerovati da  je ovo Grad jednakih prava i obaveza za sve, te da će zvanični organi Grada svojim primjerom poštovanja Zakona, propisa i potpisanih ugovora svim građanima podjednako omogućiti korištenje svih gradskih resursa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.