Utorak, 21 Marta

GSS FBiH bogatija za 18 novih registrovanih spasioca

Proteklog je vikenda na području Blagaja i Stoca kod Mostara, u organizaciji GSS FBiH, proveden program provjere i ispita za registrovane gorske spasioce.

Nakon završenog ljetnog i zimskog tečaja, obuke iz pružanja prve medicinske pomoći i velikog broja sati praktične vježbe i sticanja iskustva u matičnim stanicama 24 polaznika iz Sarajeva, Mostara, Brčkog, Jajca, Bihaća i Zenice su dobili priliku da pokažu znanje potrebno za registrovane gorske spasioce.

Uprkos jakom vjetru i izazovnim vremenskim prilikama 18 kandidata je pokazalo spremnost i zrelost za značku spasioca kroz višesatno teorijsko ispitivanje i pismeni test u subotu, te praktičnu vježbu stijenskog spašavanja u nedjelju kroz 14 različitih ispitnih mjesta. Komisija se sastojala od 12 instruktora i kandidata za instruktore koji su pratili rad i ocjenjivali znanje, snalaženje i sposobnosti kandidata.

“Ovom prilikom GSS FBiH upućuje čestitke kandidatima koji su položili ispit i pokazali vještine i znanje ali i potrebnu srčanost i altruizam za spašavanje i pomaganje. Pored značajne titule značkom preuzimate veliku odgovornost i breme za spašavanje i pomaganje u uslovima kada druge službe ne mogu pomoći”, saopćeno je iz GSS-a FBiH.

Izvor: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.