Subota, 1 Aprila

I ArcelorMittal će isplatiti pomoć zaposlenicima

ArcelorMittal Zenica nagrađuje svoje radnike sa 750 KM, nakon povećanja plaća i jednokratnog bonusa isplaćenog krajem prošle godine.

Poznato je da je ArcelorMittal Zenica jedna od najboljih kompanija u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju zaštita radnika na radu, ulažući velika sredstva i znanje kako bi standardi zdravlja i zaštite bili na najvišoj razini.   

Također, kompanija nastoji držati korak s troškovima života, pa je od maja prošle godine svojim zaposlenicima povećala plaću za ukupno 17 posto, što je u skladu s inflacijom, te krajem prošle godine isplatila 1.000 KM bonusa zbog rezultata postignutih u 2021. godini.

Redovito nagrađivanje radnika povodom pojedinih praznika, te za značajne doprinose zdravlju i zaštiti na radu ili povećanju radnog učinka, tradicija je u ovoj kompaniji.

Tako i ovaj put, zbog povećane inflacije, uprava Kompanije donijela je odluku da svim svojim radnicima isplati 750 KM.

– Ova odluka je donešena usprkos svim izazovima s kojima se kompanija suočava od početka ove godine zbog enormnog povećanja troškova ulaznih sirovina, energije i transporta te značajnog pada potražnje uzrokovanog ekonomskom krizom u Evropi i šire. Bez obzira na to, za ArcelorMittal Zenica njeni ljudi su na prvom mjestu, a oni se u to nanovo uvjere svakog mjeseca kada tačno na vrijeme dobiju plaću, redovnu uplatu regresa, a svi doprinosi se uplaćuju u potpunosti i na vrijeme – navode iz kompanije ArcelorMittal Zenica.