Naslovnica Najnovije vijesti I u Zenici se manipulira sa mladim školovanim ljudima

I u Zenici se manipulira sa mladim školovanim ljudima

“Da mladim ljudima nema sreće u BiH i da su im putevi usmjereni ka odlasku u inostranstvo da tamo traže posao i sreću svjedoci smo od 2016.godine, od kada je usvojen Zakon o radu za teritoriju Federacije BiH”, tvrdi Hasan Kreho, građanski aktivista.

  • U Članu 34.
    STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA često se koristi u političke i predizborne svrhe radi sticanja popularnosti određenih političara i političkih stranaka koje imaju vlast na određenom nivou i teritoriji u Federaciji BiH.

Mladi ljudi koji su uložili vrijeme, zdravlje i novce u svoje obrazovanje sada su u prilici da budu PONIŽENI sa ovakvim Zakonom o radu koji se koristi u predizborne i u svake druge svrhe.

I u Zenici se manipulira sa mladim školovanim ljudima sa javnim konkursima za STRUČNIM OSPOSOBLJAVANJEM BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA, zaključuje Kreho i poručuje omladini da se iskreno uključe u politiku i bore za sebe i sve mlade ljude u BiH.

Najpopularnije

Amel Tuka sjajnom utrkom izborio plasman u polufinale Olimpijskih igara

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka rano jutros izborio je plasman u polufinale Olimpijskih igara koje se održavaju ove godine u Tokiju.

Tuča u Lokvinama kod Zenice, povrijeđena jedna osoba

Tuča u Lokvinama kod Zenice, povrijeđena jedna osoba- U jednom ugostiteljskom objektu u zeničkom naselju Lokvine preksinoć je došlo do narušavanja javnog...

Za manje od 15 dana u dvije nesreće pet poginulih i dvoje teško povrijeđeno na magistralnom putu M-17

Za manje od 15 dana u dvije nesreće pet poginulih i dvoje teško povrijeđeno na magistralnom putu M-17- U posljednje dvije nezgode...

Dvije osobe poginule u teškom sudaru tri vozila kod Žepča

Dvije osobe su poginule, a jedna je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u mjestu Liješnica kod Žepča...