Utorak, 6 Juna

Izložba kolekcionarstva u Zenici

U Zenici je održana izložba ljubitelja kolekcionarstva. Ovo je bila 15. izložba u posljednjih deset godina koju je organizovao naš sugrađanin Igor Mihaljević.
Izlagači iz Zenice, Sarajeva, Žepča, Zavidovića, Travnika predstavili su se izložbama antikviteta, numizmatike, filatelije, satova, umjetničkih slika, starih knjiga, razglednica, znački, gramofonskih ploča kao i ostalih interesantnih predmeta iz kolekcionarstva.

“Što se izlagača tiče ima ih jako puno i baš sam iznenađen. Ovo je jubilarna deseta godina. Prva izložba je bila 28. i 29. aprila 2012. godine i ta izložba je bila pravi bum. Nakon toga uslijedila je trogodišnja pauza jer sam bio odsutan. Nakon mog povratka obnovio sam to i evo u jubilarnoj desetoj godini organizovao sam 15. izložbu kolekcionarstva i nadam se da ćemo u narednom periodu bar dvije godišnje održavati“, kaže Igor Mihaljević organizator izložbe.

Pitali smo našeg sagovornika je li kolekcionarstvo ljubav, hobi ili biznis?

“Možemo reći da je sve troje od nabrojanog, ali prije svega to je ljubav i hobi, idu jedno uz drugo. Biznis to je više onako, kolekcionari su kao mala djeca, ja to uvijek kažem. Njima ne mora niko doći, njima je bitno da se oni okupe, da se druže između sebe, jer izložba je uvijek izložbenog i kupoprodajnog karaktera. Kažu da su danas baš zadovoljni i nadam se da će to potrajati“, kaže naš sagovornik.

Za desetu, jubilarnu godinu organizator je dobio i veliku tortu. (N. Glibo)