Utorak, 21 Marta

JA TEBI POSAO, A TI ŠIRI LAŽI: 072INFO novo pojačanje propagandne mašinerije Fuada Kasumovića

Kako se bliže lokalni izbori, sve je snažnija haranga koju Fuad Kasumović provodi prema neistomišljenicima i političkim protivnicima u Zenici. Nakon dolaska na čelo gradske uprave, nije mu dugo trebalo da potpuno ovlada Radio-televizijom Zenica i na čelne pozicije dovede poslušnike zbog kojih se pravi novinari stide ove časne profesije, a da u isto vrijeme ljude koji su duže od dvije i po decenije nosili najveći teret razvoja lokalne televizije profesionalno degradira i gurne na margine.
 
Propagandnu mašineriju sastavljenu od lokalne radio-televizije, vojske botova i lažnih internet profila, Kasumović je odnedavno pojačao lokalnim portalom “072INFO”, koji trenutno prednjači po pljuvanju svih onih koji nisu na strani aktuelnog gradonačelnika. I to ne slučajno! Iako to na portalu nigdje ne piše, izvodi iz registra udruženja građana, do kojih smo došli, potvrđuju da je vlasnik portala Udruženje građana “072INFO”, a na čelu udruženja je zenički novinar Dino Pašalić. Javna je tajna da je Kasumović obećao Pašaliću zaposlenje u gradskoj pres-službi te da se ovaj prijavio na raspisani konkurs, tako da je kristalno jasno “u kojem grmu leži zec”.

Zbog toga bolje informisane čitaoce i ne čudi što je većina autorskih tekstova koje objavljuje “072INFO”, a prenose lažni profili na društvenim mrežama, ali i lokalna RTV, uglavnom posvećena Stranci demokratske akcije. Svima je sasvim jasno da se radi o još jednoj podvali iz iste kuhinje, u kojoj se na kazan “privalio” i vlasnik “072INFO”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.