Nedjelja, 28 Maja

(VIDEO) Jedno piše, drugo radi: Kasumović i poslušnici bez ikakvih zaštitnih mjera održavaju predizborne skupove!

Da jedno piše, drugo misli, a treće radi odlazeći gradonačelnik, definitivno najveći manipulator i lažov u historiji Zenice, Fuad Kasumović, dokaz je i večerašnji skup (25.10.) bez ikakvih zaštitnih mjera održan u naselju Tišina. Toliko o tome da se Kasumović “brine” za zdravlje građana, video snimljen večeras jasno otkriva još jednu u nizu laži i manipulacija ratnog profitera iz Gornjeg Vakufa. Brine se samo, kao i u svemu u protekle četiri godine, dok su kamere uključene i dok bez imalo stida i srama laže i obmanjuje zeničku javnost. Ratni švercer svega i svačega, u zanosu i ostrašćenošću svojom autokratskom vladavinom, zaboravio je da su Zeničani i te kako pametni i da su ga pročitali. Prije četiri godine mogle su proći neke obmane i laži, a na svu sreću danas građani Zenice odlično znaju o kakvom je manipulatoru riječ.

Vratimo se skupu u Tišini. Na skupu su bili oni koji su morali na listu, koji moraju lagati svoje komšije i rođake, oni koje je Kasumović zaposlio na budžet I sada moraju da se revanširaju, a revanširaju se laganjem, obmanama i napadanjem svakog pojedinca koji ne veliča lik i djelo ratnog profitera iz Gornjeg Vakufa.

Jedan od onih koji su morali i moraju raditi sve što im Kasumović naredi je Elmin Šabanović, glavni akter videa iz Tišine. Šabanovića je Kasumović zaposlio u Gradsku upravu, a sada kao uposlenik Gradske uprave, što je nezabilježena drskosti bahatost, radi kampanju za Kasumovića, ali i za sebe jer je kandidat za Gradsko vijeće. Kaže Šabanović okupljenim mještanima “da je Kasumoviću Tišina najdraža i da je tamo uložio puno više sredstava nego u cijelo Babino.”

Naravno, sve je ovo uigrana matrica laži i obmana za ono malo onih koji misle da je Kasumović, ali i sve što potiče od njega, iskreno i istinito. Po istoj matrici će u Babinu neki od tamošnjih kandidata s liste mobilisanih, vjerovatno Denan Pašalić, ili Halil Arnaut ( obojica zaposlena na gradski budžet u posljednje tri godine ) govoriti da je Kasumoviću najdraže Babino. I tako u svakom mjestu iste laži i obmane onih koje je Kasumović zaposlio i mobilisao u svoju propagandnu mašineriju.


U nekom od narednih tekstova još ćemo posvetiti pažnje onima koje je uhljebio Kasumović na sumnjiv način, a na štetu školovane zeničke omladine koja se uzalud prijavljuje na unaprijed završene konkurse.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.