Četvrtak, 8 Decembra

JU “Dom-porodica” Zenica: Obavještenje o prijemu donacija kurbanskog mesa

JU DOM – PORODICA ZENICA obavještava donatore da će organizovati prijem kurbanskog mesa za potrebe ishrane djece na smještaju u njihoovoj Ustanovi i za korisnike Gradske narodne kuhinje u periodu predstojećeg Kurban Bajrama do popune kapaciteta.

S obzirom na ograničene tehničke uslove za propisno skladištenje sirovog mesa u hladnjače, Ustanova će do popune kapaciteta primati kurbansko meso od pravnih i fizičkih lica koja su kurbane klali u objektima koji su registrovani za tu namjenu, te prilikom preuzimanja mesa imaju urednu dokumentacijuo ispravnosti mesa prije klanja (potvrda o veterinarsko-zdravstvenom pregledu prije klanja), te ispravnosti mesa poslije klanja.

Naglašavamo, poručuju iz JU Dom-porodica, da ćemo zbog visokih ljetnih temperatura primati samo cijele kurbane bez iznutrica, loja i glavuša i uz prateću dokumentaciju koja dokazuje ispravnost mesa prije klanja i poslije klanja.

Prijem kurbanskog mesa će se vršiti do popune kapaciteta u periodu od 08.00 do 18.00 sati.

Zbog visokih ljetnjih temperatura i ograničenih količina koje smo u mogućnosti da primimo, obavještavamo drage prijatelje koji su i do sada radost Bajrama dijelili sa našom djecom da ukoliko žele mogu izvršiti uplatu donacije u novcu, a koja će se iskoristiti za potrebe organizovanja ishrane djece koja su na smještaju u našoj Ustanovi, mogu to učiniti na sljedeće načine, navode iz ove Ustanove:

  • Za uplate unutar Bosne i Hercegovine na račun 1340100000010111 otvoren kod ASA Banke,
  • Za uplate iz inostranstva na račun IBAN CODE: BA391340071300015510; SWIFT:IKBZBA2XXXX ASA BANKA D.D. SARAJEVO, BiH ili
  • Uplatom na blagajni JU DOM – PORODICA Zenica, Crkvice 20C, Zenica.

Svim našim sugrađanima i prijateljima upućujemo iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama – Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Uprava JU DOM – PORODICA ZENICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.