Četvrtak, 23 Marta

Kandidat KF uporedio Kasumovića sa poslanikom Ibrahimom, a.s. – doslovno

Kada jedan „magistar“ historije uporedi notornog alkoholičara Fuada Kasumovića sa Ibrahimom, a.s. to je očito najava propasti koja nam slijedi. Naime, 3.11. 2020. godine u MZ Vukotići uz hvalospjeve i veličanje kronera i alkosa Kasumovića, jedan prosječan kandidat, politički neiskusan, pokušao je poentirati na račun SDA i Zlatnog ljiljana i ratnog komadanta Šerifa Patkovića. Vernes Menzilović, kandidat Zeničke inicijative KF, koji je pokušao baciti ljagu i uvrede na SDA u vezi biračkih odbora, dotakoa se i aktuelnih predizbornih skupova koje organizuje SDA i upozoravao buduće glasače da podrže Fuada Kasumovića, kako kaže, da bi u budućnosti radio bolje i kako je bio opstruisan prethodne četiri godine u Gradskom vijeću.

Istini za volju, Fuad Kasumović je imao skoro tri godine većinu u Graskom vijeću u prethodne četiri godine i jedanaest viječnika iz SDA mu nisu predstavljali nikakav problem. Za svoj nerad i svoje propuste opet je okrivio SDA. Na žalost, Kasumović je na svoju stranu, svojim lažima i manipulacijama povukao i neke ljude koji će se sigurno kajati za svoj pogrešan izbor. Jedan od njih je i spomenuti Menzilović, iako kruže priče da je džamijski čovjek, on sebi kao „magistru“ i kao vjerniku nije smio dopustiti tu vrstu poređenja. Menzilović je na kraju svoga govora sebe predstavio kao mrava koji nosi kapljicu vode da ugasi vatru u kojoj se nalazi Kasumović Fuad, poredeći tako jednog alkosa i kronera sa plemenitim poslanikom Ibrahimom, a.s. Da nam Bog dragi oprosti zablude i da nam podari pravog vođu.

A ukoliko se slučajno i omakne pa ubleha poput Kasumović Fuada prođe kao gradonačelnik Zenice, više neće biti potrebno da se selimo radi ekonomskih uvjeta, već treba bježati iz moralnih razloga. Svaki građanin grada Zenice, svaki umni i intelektualni kapacitet ovog grada, svi koji sebe smatraju pismenim, trebaju i moraju zaustaviti primitivizam i debakl morala koji smo svjedočili u Gradskom vijeću u vrijeme samoprozvanog experta. Ovdje ni jedan političar nije na lomači, ovdje je na lomači moral i svi smo dobro vidjeli laži i manipulacije Fuada Kasumovića, zato 15.11.2020. godine ponesite sa sobom volju u glasačku kabinu da smijenimo nemoral i odbacimo laži… Zenica se mora vratiti Zeničanima!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.