Utorak, 21 Marta

KASUMOVIĆ I NJEGOVA SUPRUGA KOJA SE ISTO PREZIVA: Fuadov imovinski karton, zenička sramota o kojoj tvituje svijet

Koliko političar moze nisko pasti najbolje pokazuje primjer gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. Ovaj lokalni političar je nečitkim rukopisom zamaskirao milionsku imovinu svoje supruge Mersije i sebe.

CIK je objavio da je Kasumović naveo imovinu od 1.900.000 KM, ali da je u prijavi nečitljivo na šta se odnosi milion KM u rubrici “drugo”. Njegova supruga ima BMW X6 od 80.000 KM, dionice u vrijednosti 20.000 KM i 210.000 KM na računu, a dijete posjeduje Audi A6 od 25.000 KM, stoji u imovinskom kartonu.

Istovremeno je ustanovi svoje supruge Mersije donirao 15.000 KM iz JU Vodovod i kanalizacija Zenica, ali ni to nije spriječilo njen poslovni fijasko.

Ono što zabrinjava je odakle Fuadu Kasumoviću i njegovoj supruzi Mersiji tolika imovina, kada su oboje cijeli život proveli u državnim službama, a o njihovoj “sposobnosti” najbolje govori to što se sudovi bave Fuadom Kasumovićem, a prvi menadžerski posao u trajanju od samo godinu dana, koji je obavljala njegova supruga Mersija Kasumovic kao kadar SBB-a, bio je direktorica JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu. Ovaj izlet “sposobne” Mersije završio je fijaskom te ustanove.

Naime, iako je Fuad Kasumović sa pozicije gradonačelnika Zenice sklapao poslove i donirao novac gradskih javnih preduzeća ustanovi svoje supruge, te ugovarao poslove sa njenom ustanovom, ona je ipak “uspjela” negativno poslovati i jedina je zdravstvena ustanova u Ze-Do kantonu čiji je izvještaj Skupstina ZDK-a odbacila zbog negativnog poslovanja.

Ipak, ovaj “uspješni” bračni par i ne pomišlja da odstupi sa unosnih funkcija koje obavljaju, iako bi dr. Mersija Kasumović to po zakonu trebala učiniti zbog gubitaka ustanove na čijem je čelu kao i zbog neusvajanja izvještaja te ustanove na Skupštini ZDK-a.

O odstupanju Fuada Kasumovića, zbog sudskog sunovrata u slučaju “Fuadove komunalne takse”, pisaćemo opširnije narednih dana.

Izvor: Slobodna Bosna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.