Nedjelja, 28 Maja

KASUMOVIĆ IZBEZUMLJEN: U panici i zbog glasina o kandidatu SDA

Kako se bliže lokalni izbori sve je veća panika u timu Fuada Kasumovića. Očito svjestan da mu je ozbiljno poljuljano povjerenje zbog niza pogrešnih poteza koji su uništili simbole Zenice, Kasumović se preko sebi bliskih portala posebno okomio na Stranku demokratske akcije, što je posve razumljivo jer je za četiri godine mandata uspio ovladati svim političkim oponentima, osim sa SDA i njenim partnerima. Opozicija je rasparčana i podijeljena, a da stvar bude apsurdnija ovaj bivši SDA-ovac odavno upravlja strankama ljevice, kojima bi takav sluganski odnos mogao ubrzo doći na naplatu.

Iako SDA još nije objavila ime kandidata za gradonačelnika, Kasumović je davno krenuo u diskreditiranje ove stranke i nekadašnjih stranačkih kolega, svjestan da ima miminalne šanse da nakon izbora ostane na poziciji gradonačelnika. Među imenima koja se najčešće spominju u javnosti, a tako i u najnovijoj analizi jednog lokalnog portala bliskog Kasumoviću, bez adrese i impressuma, su federalni poslanik Suad Kaknjo, aktuelni policijski komesar Semir Šut te predsjednik zeničke SDA Nezir Pivić.

Suad Kaknjo je poslanik u Parlamentu FBiH, uspješan privrednik i predsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, te dokazani sportski mecena koji stoji iza najvećeg uspjeha bh. atletike ovjekovječenog u našem srednjeprugašu Amelu Tuki. Komesar Semir Šut je policajac bez mrlje u profesionalnoj karijeri sa snažnim povjerenjem javnosti i međunarodne zajednice. Ime koje je najveći trn u oku Kasumovića je Nezir Pivić, aktuelni zamjenik ministra pravde BiH, univerzitetski profesor i jedan od najmlađih doktora pravnih nauka u BiH, iza kojeg stoji niz uspješnih društvenih i naučnih projekata. Pivić je uspio konsolidirati i vratiti jedinstvo u zeničku SDA, što je u političkom smislu njegova najsnažnija referenca, jer je snažna i jedinstvena zenička SDA dvije decenije bila bastion SDA BiH.

Kasumovićev strah je potpuno opravdan, jer je svjestan da s lošim rezultatima i ličnom odgovornošću za politički haos koji je nastao njegovim dolaskom, nema šanse ni protiv jednog od navedenih imena. Zbog toga mu je posebno zasmetao naslov u jednom novinskom intervjuu u kojem je Pivić poručo da je vrijeme da SDA vrati Zenicu Zeničanima, znajući da to nije puka izborna parola nego želja svih onih koji iskreno vole Zenicu čije je simbole aktuelni gradonačelnik dokrajčio gotovo preko noći, a najveća rana je “Čelik” koji će nakon ispadanja iz Premijer lige i povlačenja Kasumovićevog investitora iz Turske definitivno nastaviti takmičenje u najnižem rangu, kantonalnoj ligi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.