Četvrtak, 23 Marta

Kasumović uz pomoć GIKa Zenica upravljao BIRAČKIM odborima više političkih stranaka

Najbliži saradnici Kasumovića i uposlenici Gradske uprave zajedničkim snagama su pripremali krađu na Opštim izborima 2022 po uzoru na lokalne izbore 2020. Radi se o članicama GIKa Almiri Baručiji i Ivani Đukić, sekretaru GIKa Bojani Primorac i predsjedniku GIKa Muameru Kovaču. Imenovanje biračkih odbora nisu dostavili političkim subjektima 12h prije početka izbora kako to zakon propisuje kako bi istim mogli manipulisat po nalogu Kasumovića do početka izbornog procesa.

BHI-KF na čelu sa Fuadom Kasumovićem je vršila zamjenu i kupovinu biračkih odbora više političkih stranaka. Neki od njih su KRUG, LIJEVO KRILO, RE-BALANS, HNP – Hrvatski nacionalno pomak. Većinom su to politički subjekti koji dolaze iz manjeg BH entiteta RS. Njihovo mjesto registracije je Zvornik i Doboj.

Svi ti politički subjekti se dovode u direktnu vezu sa Miloradom Dodikom putem kojih on vrši malverzacije na izborima a ovaj put njihove pozicije je ustupio Kasumoviću.

Dokaz za to su malverzacije tokom izbornog procesa u Zvorniku. U najmanje tri biračka mjesta u općini Zvornik, nalaze se fiktivne pozicije predviđene za “BHI-KF” politički projekat Fuada Kasumovića. Naravno, mjesta popunjavaju Dodikove pristalice, koje čine sve da zatre glas Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Fuade Kasumoviću, predsjedniče BHI-KF objasni građanima Zenice otkud i na koji način se pojavljuje članovi BHI-KF u BIRAČKIM odborima u Zenici kao predstavnici političkih stranaka manjeg BH entiteta RS?