Ponedjeljak, 3 Oktobra

Kenan Uzunović vs. Babajić: nemoj lupat, molim te!

Tokom rasprave o Izvještaju poslovanja JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica, vijećnik Almir Babajić (SDP) izrazio je zabrinutost za zenička javna preduzeća. “Zaista me današnja sjednica zabrinjava. Izgubilo je smisao ovo preduzeće, prošle godine smo imali   Zenicatrans koje je izgubilo smisao javni prevoz, a danas su i apoteke izgubile smisao, pa evo i ovo preduzeće gubi smisao, hoćemo li sve ovdje da izgubi smisao u ovom Gradu?”, upitao je Babajić. – Trebamo se dobro zamisliti i zapitati gdje ovo sve ide, zaključio je.

Na njegov istup reagovao je vijećnik Kenan Uzunović (Zenička inicijativa Kasumović Fuad).“Izgubilo je Almire i prethodne četiri godine smisao pa nije ništa ugašeno. Nemoj lupat molim te, molim te”, rekao je Uzunović i napustio govornicu. Reagovao je predsjedavajući Gradskog vijeća: “kolega Uzunoviću, ja ću vas još jednom opomenuti na ponašanje na sjednici”.

Podsjetimo, 11. sjednica Gradskog vijeća Zenica bila je u znaku izvještaja o poslovanju javnih preduzeća i ustanova u Gradu Zenica. Gradski vijećnici, koji u suštini nemaju iskustva u vođenju javnih ustanova i preduzeća ocjenjivali su rad onih, koji su od strane  Gradske uprave i njihovih konkursnih komisija ranije ocjenjeni kao najsposobniji za vođenje javnih ustanova. A kako je to u praksi izgledalo najbolje pokazuje video ranije objavljen na Facebook stranici 32.vijećnik.

Osim Izvještaja o poslovanju JU Dom zdravlja Zenica koji je 2020 godinu završio pozitivno, Izvještaj o lanjskom poslovanju  zeničkog Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata kao i izvještaj o poslovanju Javne ustanove Apoteka „Zdravlje“ nije usvojeno, a za govornicom Gradskog vijeća ponovo se spominjao stečaj. Ovaj put stečaj Apoteka “Zdravlje” Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.