Utorak, 6 Juna

Ko je sve “došao samo da čestita rođendan” dr. Šabanoviću: Lica sa MUP-ovog spiska

Ne smiruju se burne reakcije javnosti nakon sinoćnjeg snimka korona – derneka iz restorana “Golf klub” u Sarajevu, kojem su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz estradnog života BiH, ali i političari i zdravstveni radnici.

Jjutros su pale i prve smjene zbog ovog neviđenog skandala, koji je u javnost dospio zahvaljujući videosnimcima koje je na društevenim mrežama podijelila pjevačica Slađana Mandić.

Podsjećamo, dernek je “pokvarila” policija, koja je napisala kazne svima koji su se u tom trenutku našli u objektu, a kako je jutros saopćeno iz MUP-a KS identifikovali su i one koji su u međuvremenu napustili zabavu.

Dosad je, prema informacijama MUP-a KS, utvrđeno da je na zabavi bilo najmanje 19 osoba.

Osim slavljenika dr. Jusufa Šabanovića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca i dekana Veterinarskog faluteta i dojutrošnjeg člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihada Fejzića, derneku su prisustvovali i: Bojan Marković, Mladen Stanišić, Ljubomir Mrda, Zijad Blekić, Hajrudin Alić, Sead Balić, Mehmedalija Kriještorac, muzičari Haris Kaltak, Adnan Kuka i Adis Kahvić, te poznate muzičke zvijezde Halid Bešlić, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, te Slađana Mandić i njen suprug Ajlin Ahmić, nekadašnji MMA borac i ugostitelj.

Iako se spekuliralo da je na derneku bio i kompozitor i skupštinski zastupnik Fahrudin Pecikoza, naš izvor iz MUP-a KS kaže da nije potvrđena informacija da je Pecikoza prisustvovao zabavi. Policija je imala informaciju da je on na zabavi, ali ga na snimcima – nema.

On je to u izjavi za Faktor i sam negirao, kazavši da peca na Neretvi, ali da je “duhom bio prisutan jer su se pjevale njegove pjesme”.

Za razliku od Pecikoze koji je ovakvo ponašanje oštro osudio, njegove kolege koje su uhvaćene na djelu, pa nisu mogli ni negirati da su bili prisutni, uglavnom su se “vadili” kako su samo došli prijatelju čestitati rođendan, te da su spremni odgovarati za svoje postupke.

Najavljene su prekršajne kazne od 500 KM u ovom slučaju. Međurim, treba imati na umu i da se radi o javnim ličnostima, čije ponašanje bi ustvari trebalo služiti kao primjer “običnim” građanima.

Izvor: Faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.