Petak, 27 Januara

Kod Zenice opljačkana kuća, a u Tešnju pokradene tri osobe

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

U toku noći 29./30.11.2022.godine, u ulici Verostin put, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom je iz kuće, vlasništvo Š.D. iz Zenice, otuđena motorna pila, laptop i snimač video nadzora. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 29.11.2022.godine, u 22,30 sati, u mjestu Medakovo, od strane lica S.F. iz Novog Grada-Sarajevo i tri nepoznata lica, izvršeno je krivično djelo “Razbojništvo” nad licima M.E., Lj.E. i M.E., svi iz Tešnja. Tom prilikom su, uz prijetnju hladnim oružjem (nožem), otuđili novčanik u kome se nalazio određeni iznos novca, bankovne kartice i vozačka dozvola, te tablet i pečat pravnog lica.

Prilikom izvršenja krivičnog djela, lice S.F. je zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.