Naslovnica Sport Košarkaši Čelika poraženi u prvoj utakmici Lige 6 od Širokog Brijega

Košarkaši Čelika poraženi u prvoj utakmici Lige 6 od Širokog Brijega

Ligu 6 za prvaka BIH košarkaški Čelika otvorili su porazom u Širokom Brijegu sa 83:66. Prije toga na zahtjev Igokee odgođena je utakmica 1. kola.

Umjesto susreta 3. kola protiv Sparsa koji je odgođen, za ekipu trenera Josipa Pandže slijedi još jedna pauza. Utakmicu u Širokom odlučila je šira klupa i bolja koncentracija igrača u završnici susreta.

„Totalno nerealan rezultat u odnosu na dešavanja na parketu. Trideset četiri minute smo bili u egalu. Onda totalni pad koncentracije, ne bi rekao snage. Nismo igrali košarku kakvu smo igrali do tada. Ogromnom razlikom Široki je slavio. Na kraju individualna kvaliteta je presudila. Moramo izvući pouke iz te utakmice, biti opmisti i gledati dalje“, izjavio je za Zenicainfo.ba Josip Pandža, trener OKK Čelik.

Tek u subotu 8. maja na domaćem parketu protiv Borac tražiće prvu pobjedu u Ligi 6. Dva puta u prvenstvu Čelik je gubio od Borca sa samo pola koša razlike.

„Mi možemo igrati sa svakim, osim sa Igokeom. Igokea je neka druga dimenzija. Pokazali smo u Ligi da možemo dobiti i jake ekipe. Moramo biti svjesni da nesmijemo imati oscilacije u igri, padove. Nekada je to preteško jer je sužen roster. Ja se nadam da ćemo biti bolji nego što smo bili protiv Širokog i da ćemo slaviti protiv Borca“, optimista je trener Josip Pandža.

U susretu protiv Širokog Brijega, Haris Ćurevac bio je najefikasniji sa 17 postignutih koševa. Optimista je pred subotnji duel sa Borcem.

„Imamo dovoljno vremena da se odmorimo. Motiva neće faliti. Sigurno je da Borac spada među tri najbolje ekipe. Igramo na domaćem terenu i mislim da su šanse 50:50“, izjavio je Haris Ćurevac.

Utakmica 4. kola Lige 6 za prvaka BIH u košarci Čelik-Borac igra se 8. maja u Areni Husejin Smajlović.

Najpopularnije

Poznat identitet 30 uhapšenih iz tri kantona zbog prometa opojnim drogama

Poznat identitet 30 uhapšenih iz tri kantona zbog prometa opojnim drogama – U okviru nastavka operativne akcije “Mreža IV”, policijski timovi izvršili...

BiH: Pet godina i pet mjeseci zatvora povratniku sa sirijskog ratišta

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je u četvrtak 17. juna 2021. godine raniju odluku kojom su preinačene presude Mehmedu Tutmiću...

Ženska košarkaška reprezentacija pobjedom otvorila EP, pala je Belgija!

Košarkašice Bosne i Hercegovine odigrale su prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Belgije, a nakon 40 minuta borbe rezultat je...

Uplaćeno 8,9 miliona KM za penzionisanje 202 radnika rudnika

JP Elektroprivreda BiH uplatila je 8,9 miliona KM za isplatu doprinosa i otpremnina za 202 uposlenika rudnika, koji su zaključno sa 31.05.2021.godine,...