Nedjelja, 28 Maja

“Krimolovci“ – Zaprimljena 444 poziva od kojih su 23 s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u augustu 2021. godine registrirali ukupno 444 poziva, od kojih su 23 s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Također, putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 358 poziva, od kojih je 15 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

– Putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 86 prijava, od čega je osam bilo s korisnim informacijama od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e – saopćeno je.

U mjesecu augustu je pristiglo 13 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od nadležnog policijskog tijela.

Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.