Utorak, 6 Juna

Lažni “čovjek iz naroda” opet laže, obmanjuje i krši zakone

Fuad Kasumović je manipulator i lažov kakvog Zenica nije, a sigurno neće ni zapamtiti. Odlazeći gradonačelnik danas je, po ko zna koji put, ničim izazvan (vjerovatno u grčevitoj borbi da proba na svaki način priskrbiti sebi još koji glas) još jednom pokušao tako jeftino i neuvjerljivo izmanipulisati građane Zenice koji su, srećom, odavno prokužili prevaranta iz provincije.

Kao što smo i napisali, ničim izazvani Kasumović, danas je putem jednog portala u javnost pustio, parafraziramo “pismo zabrinutih građana Zenice zbog korištenja blinkera na crnom skupocjenom Passatu koji je u vlasništvu Vlade ZDK i kojeg koristi premijer ZDK”. Iako će odlazeći gradonačelnik, po dobrom starom običaju kazati da on nema ništa s tim pisanjem i da to građani “samoinicijativno” pišu, ovo “samoinicijativno” pisanje “zabrinutih građana” odavno je postalo toliko očito da su se brojni građani u komentarima na društvenim mrežama bukvalno ismijavali.

Ono što posebno udara na inteligenciju građana Zenice jeste neumjesno pokušavanje predstavljanja Fuada Kasumovića čovjekom iz naroda, znajući da je obnašajući razne političke funkcije priskrbio sebi ogroman imetak. Odlazeći gradonačelnik je sve, ali nije čivjek iz naroda, niti će ikada biti. Dokaza i činjenica je mnogo, ali mi ćemo se osvrnuti samo na najnovije-današnje.

U tekstu kojeg potpisuje NGG “Romi za bolju Zenicu” posebno upadljivo je sljedeće, a na što ćemo odmah odgovoriti ČINJENICAMA i DOKAZIMA, a ne lažima i obmanama kojima se služi Kasumovićeva propaganda.

  1. “ Naime, od brojnih Zeničana primili smo informacije, a koje se mogu provjeriti i pregledanjem snimaka sa kamera na ulazu u krug zgrade Zeničko-Dobojskog kantona, da crna skupocjena limuzina u kojoj se vozi premijer kantona ima ugradjene blinkere, iako se radi o vozilu koje vjerovatno nije u vlasništvu policijske agencije.”, napisano je u “pismu zabrinutih građana”.
  • LAŽ je da je Passat u kojem se vozi premijer Zeničko-dobojskog kantona “skupocjena limuzina”. ISTINA je da je taj Passat stariji od 10 godina, da je prešao više od 500 000 km i da košta cca 10 000 KM. Za blinkere, ako ih posjeduje, neka ispitaju nadležni organi.
  • 2.“ Na drugu stranu, poznat primjer zeničanima je Fuad Kasumović, koji se u narodu često vidi kako se vozi u pravljenom “bagiju”koji košta maksimalno do dvije hiljade maraca, kao i Golf II. Čak štaviše, Kasumović nerijetko i najmlađe zeničane provoza, a ne baca pare zeničana na skupocjene crne limuzine niti se vozi pod policijskom pratnjom , što samo pokazuje koliko je skroman gradonačelnik Zenice.”
  • Pravljeni “bagi” je, prvo, znatno skuplji od 2 000 KM i što je još važnije riječ je o neregistrovanom automobilu kojeg često koristi obilazeći seoske pijanke. Pa pitamo i mi MUP ZDK, da li je “bagi” registrovan i da li su ikada prekontrolisali to sastavljeno vozilo??? Ovdje je riječ o drastičnom i očiglednom kršenju zakona, što, priznat ćete, nije ništa novo za Kasumovića.
  • A koliko je skroman Kasumović govori i činjenica da čim je došao na mjesto gradonačelnika Zenice, a na posao došao u vlastitom automobilu rekavši da će na posao dolaziti tako, svjesno obmanjujući građane Zenice zamijenio dotadašnjeg Passata ,kojeg je koristio bivši gradonačelnik, novijim crnim Audijem kojeg je, na nepoznat način, otuđio od Zenicatransa. Odmah je pokrenuo procedure, gle skromnosti, te poručio tada najskuplji i najnoviji model crnog Passata. Skromno, nema šta. Ta crna skupocjena limuzina “skromnog Kasumovića” danas je ometala pješake u kretanju na trotoaru ispred Hotela “Dubrovnik” gdje je Kasumović službenim skupocjenim Passatom van radnog vremena došao na sastanak svoje nove političke opcije čije su prostorije smještene unutar poslovnog kompleksa “Dubrovnika”. Savjesni građani Zenice pozvali su policiju koja je kaznila nesavjesnog Kasumovića, a kazna će, kao i mnoge druge nepotrebne stvari, biti plaćena sredstvima građana Zenice. Slika govori više od hiljadu riječi…

I na kraju, vrlo važna i, naravno, provjerljiva činjenica je ta da Vlada i Skupština ZDK u svom vlasništvu imaju tri vozila Passat i da ta tri Passata skupa vrijede kao 1/3 skupocjenog crnog Passata “skromnog” Kasumovića kojeg su platili građani Zenice.

O podjeli novca “zabrinutim građanima i udruženjima”, o (ne) podjeli ruksaka djeci koja su uzalud pješačila planinama i bila zloupotrebljena za predizborni marketing Fuada Kasumovića, o “novim gostima” u gradskoj upravi…i mnogo čemu još, ARGUMENTOVANO I SA DOKAZIMA, donosimo uskoro…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.