Četvrtak, 23 Marta

Lopovi pokrali zlatni nakit iz kuće u Sarajevskoj ulici u Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kriminalitet

Zenica

Dana 16.11.2022.godine, u vremenu od 09,40 do 12,30 sati, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo ” Krađa”, kojom prilikom je iz kuće vlasništvo G.N. iz Zenice, otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

Dana 16.11.2022. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Breza prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Krađa”, kojom prilikom je iz zajedničkih prostorija stambenog objekta u ulici 6. april, u prethodnom periodu, otuđeno biciklo marke “Booster”, vlasništvo M.E. iz Breze. Rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Breza, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 15./16.11.2022.godine, u ulici Matije Gupca, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz pomoćnog objekta vlasništvo G.K. iz Zavidovića, otuđena bušilica i određena količina alata. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 16.11.2022.godine, u 17,10 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj prijavljeno je krivično djelo “Prijevara” počinjeno na štetu M.Ć. iz Tešnja koji je dao na korištenje svoje vozilo marke “Škoda Fabia” licu N.A. iz Doboja koji nije u dogovoreno vrijeme vratio vozilo vlasniku. Rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Bezbijednost saobraćaja

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.