Utorak, 6 Juna

Mehmedović odgovorio Dodiku za prijetnju hapšenjem: Sutra sam u RS-u, tjerat ćemo se

Državni zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović odgovorio je na prijetnje Milorada Dodika da će biti uhapšen čim pređe entitetsku granicu.

Dodik je jučer kazao kako će Mehmedović biti uhapšen čim stupi na teritoriju Republike Srpske, “zbog toga što je Srbe nazvao genocidašima, a Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom”, a što je po nedavnim zakonskim odredbama u ovom entitetu navodno krivično djelo.

Nakon toga regovao je i Mehmedović koji kaže da svi koji su počinili genocid s pravom se mogu tako nazivati, (MUP RS i VRS) jer tako stoji u presudi Međunarodnog tribunala.

– Nikakvi seoski zakoni koji nisu u skladu sa općeprihvatljivim normama, i koji ne važe za sve, ne vrijede ni za mene… To su jednostranački zakoni. Jednom ste to uradili i nikad više nećete budi siguran. Sutra sam u RS-u, tjerat ćemo se. I mi konje za trku imamo, Milorade! Tvoje je odzvonilo – napisao je on.

Dodik je prijetnje Mehmedoviću uputio s konferenciji za medije upitan da komentariše jučerašnju izjavu Mehmedovića da su Srbi “genocidaši” i da li će RS tim povodom nešto preduzeti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.