Ponedjeljak, 27 Marta

“Mjesec knjige” u Gradskoj biblioteci Zenica otvoren promocijom knjige Dževdeta Tuzlića

Večerašnjom promocijom knjige “Život na stiku”, autora Dževdeta Tuzlića, Gradska biblioteka Zenica otvorila je tradicionalnu manifestaciju “Mjesec knjige”.

“Život na stiku” je baziran na ideji da se zabilježi jedan pamćenja i proučavanja vrijedan hronološki slijed događaja koji zavrijeđuju da se na njih osvrnemo, rečeno je tokom večerašnje promocije. Sadržaj je baziran na profesiji autora, njegovog rada kao novinara iz oblasti kulture po kojem je i prepoznatljiv u javnosti.Knjiga objedinjuje dio opusa, sadržanog u susretima s nekim od najeminentnijih aktera svjetske, europske, regionalne i bh. kulturne scene. Ona je svojevrsno dokumentarno putovanje kroz vrijeme od sredine 70-ih do danas. ”Knjiga je ustvari jedan dokumentarni hod kroz vrijeme i ona pokušava biti nekakav priručnik za mlade novinarske naraštaje jer sadrži moja vlastita iskustva o tome kako se i na koji način dolazi do neke priče”, kazao je autor.

“Knjigom je protkana želja da ostane trag u vremenu, da se vrati mogućnost ljudima da asocijacijom na događaje iz knjige dođu do svojih sjećanja. Pisana je što je kraće moguće, ali s naglaskom na bitne činjenice i zbivanja”, istakao je ovom prilikom Željko Grahovac, jedan od večerašnjih promotora Tuzlićeve knjige.
Iz Gradske biblioteke najavljuju da će u mjesecu oktobru upriličiti još nekoliko zanimljivih promocija koje će vjeruju privući pažnju ljubitelja knjige i pisane riječi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.