Naslovnica Kultura “Može bazar”: Sajam rukotvorina i umjetnina u Zenici

“Može bazar”: Sajam rukotvorina i umjetnina u Zenici

Udruženje „Naš most“ iz Zenice organizator je sajma rukotvorina i umjetnina pod nazivom „Može Bazar“.

Na Bazaru se predstavilo 25 izlagača iz Zenice i drugih gradova sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona koji su pokazali svoje    rukotvorine, od suvenira do ukrasnih predmeta.

„Udruženje „Naš most“ Zenica kroz umjetnost i kulturu potpomaže društveno uključivanje starijih osoba, te drugih ranjivih grupa, poput žena, djece i osoba sa invaliditetom. Današnjom izložbom nastavljamo tradiciju treću godinu za redom.

„Tu je 25 izlagača iz Zenice, Maglaja, Vozuće, Travnika, Viteza i Zavidovića, a sve je organizovano u skladu sa epidemiološkim mjerama. Izložba je dobro prihvaćena od strane naših sugrađana i posjeta je dobra. Inače, posjetioci propituju, traže odrežene izlagače, ne samo danas već i drugim danima pri posjeti našoj galeriji, na adresi Titova 22, koja je otvorena u prijepodnevnim satima“, kaže Zdena Šarić-Pisker, predsjednica udruženja „Naš most“.

„Danas sam se predstavila sapunima, buketima od sapuna pravljenim hladnim postupkom, te kompletima, ima melema i svašta ponešto. Ovo je meni prvi put da sam na izložbi, dolazim iz Vozuće, i ja sam oduševljena, prelijepo je i fino organizovano, sve riječi pohvale i ponovo ću doći“, kaže Mladenka Husić.

Prvi „Moj bazar“ održan je u Zenici u junu 2019.godine, a pod sloganom „Talasamo za kulturu“ u projektu je bilo uključeno više od 60 osoba treće životne dobi koje su prije toga učestvovale u besplatnim kreativnim radionicama slikanja i izrade suvenira i ukrasnih predmeta.

Najpopularnije

Amel Tuka sjajnom utrkom izborio plasman u polufinale Olimpijskih igara

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka rano jutros izborio je plasman u polufinale Olimpijskih igara koje se održavaju ove godine u Tokiju.

Tuča u Lokvinama kod Zenice, povrijeđena jedna osoba

Tuča u Lokvinama kod Zenice, povrijeđena jedna osoba- U jednom ugostiteljskom objektu u zeničkom naselju Lokvine preksinoć je došlo do narušavanja javnog...

Za manje od 15 dana u dvije nesreće pet poginulih i dvoje teško povrijeđeno na magistralnom putu M-17

Za manje od 15 dana u dvije nesreće pet poginulih i dvoje teško povrijeđeno na magistralnom putu M-17- U posljednje dvije nezgode...

Dvije osobe poginule u teškom sudaru tri vozila kod Žepča

Dvije osobe su poginule, a jedna je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u mjestu Liješnica kod Žepča...