Subota, 1 Aprila

MUP ZDK: Na području Kantona zabilježeno osam saobraćajnih nesreća

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 04.10.2020. godine, u 13 sati, u mjestu Podtušnjići, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane lica: F.N., rođenog 1970. godine, S.A., rođenog 1984. godine i Č.D., rođenog 1984. godine, sva lica iz Visokog, fizičkim napadom na lice S.J., rođeno 1976. godine, iz Visokog, koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 04.10.2020. godine, u 02:30 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica K.Z., kojom prilikom je otuđen novčanik sa određenim iznosom novca, bankovnim karticama, te ličnim dokumentima navedenog lica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 04.10.2020. godine, u ulici Prvomajska, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica O.M., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Usora

U vremenskom periodu od 28.09. do 04.10.2020. godine, u mjestu Alibegovci, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica J.J., kojom prilikom je otuđen jedan TV aparat marke “LG”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

SAOBRAĆAJ

Zenica

Dana 04.10.2020. godine, oko 07:00 sati, u mjestu Kula, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Lada Niva”, registarskih oznaka 590-T-709, kojim je upravljalo lice H.M., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: mupzdk.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.