Ponedjeljak, 6 Februara

MUP ZDK: Tri teške krađe na području Zenice

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.10.2020. godine, u vremenu od 01,00 do 06,20 sati, u ulici Envera Čerkeza, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prostorije sportske kladionice “BH Play”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U toku noći 04/05.10.2020. godine, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “L station”, vlasništvo lica I.I., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen jedan TV aparat marke “Vivax”. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U toku noći 04/05.10.2020. godine, u ulici Dr. Ćire Truhelke, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prostorije sportske kladionice “Formula”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 05.10.2020. godine, u 09,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Nemila se obratilo lice L.F., iz Nemile i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane lica V.A., rođenog 1978. godine, iz Nemile. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 05.10.2020. godine, u 03,25 sati, u ulici Branilaca, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prostorije benzinske pumpe “Trgošped”, kojom prilikom je otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 05.10.2020. godine, u ulici Prvomajska, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica J.B., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca, pištolj kalibra 7,65 mm i određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 05.10.2020. godine, u 19,15 sati, u mjestu Strupina, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka K15-J-233, kojim je upravljalo lice O.E., rođeno 1986. godine, iz Maglaja, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice B.A., rođeno 1992. godine, iz Žepča. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli dvanaest sadržaja praškaste materije i tri sadržaja biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj a navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je lice O.E. višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaja, zbog čega je od istog sporno vozilo privremeno oduzeto i izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Maglaj, gdje će biti predmet daljnjih provjera i postupanja.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

MUPZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.