Utorak, 6 Juna

MUP ZDK: U Orahovici pronađena jedna poluautomatska puška

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 07.10.2020. godine, u 08,50 sati, u mjestu Orahovica, od strane policijskih službenika izvršen je pretres objekta koje koristi lice I.H., kojom prilikom je pronađena jedna poluautomatska puška. Navedeno lice je lišeno slobode zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 07.10.2020. godine, u 17,50 sati, u mjestu Starina, od strane lica F.O., rođenog 1980. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo šumske krađe. Naime, izvršenom kontrolom i pregledom traktora registarskih oznaka 201-E-360, kojim je upravljalo navedeno lice, utvrđeno je da isto vrši prijevoz drvne mase, bez potrebne dokumentacije, u količini od 3,50 kubnih metara. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 07.10.2020. godine, u 15,50 sati, u ulici Alije Izetbegovića, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica K.H., rođenog 1996. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su pronašli i oduzeli tri sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 07.10.2020. godine, u 20,40 sati, u ulici Branilaca, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica T.K., rođenog 1976. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su pronašli i oduzeli dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 07.10.2020. godine, u 20,50 sati, u mjestu Tujnica, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke „Ford“, registarskih oznaka K12-M-680, kojim je upravljalo lice G.A., rođeno 2001. godine, iz Maglaja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli dva sadržaja biljne materije i jedan sadržaj praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 07.10.2020. godine, u 11,40 sati, u mjestu Jelah, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka K63-M-609, kojim je upravljalo lice Đ.A., rođeno 1996. godine, iz Tešnja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli tri sadržaja biljne materije i jedan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUPZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.