Srijeda, 7 Juna

Na avionu Croatia Airlinesa pronađeno oštećenje od metka?

Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona “Croatia Airlinesa” na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika, a detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja, kao i sigurnost zrakoplova za dalju zračnu plovidbu, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Saznajemo da je na licu mjesta, osim tužioca Tužilaštva BiH i inspektora Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, stigla i SIPA, te pripadnici MUP KS.

Uviđaj je počeo jutros u 9 sati, zbog čega je na čekanju povratak u Zagreb.

Prema informacijama “Avaza”, avion “Croatia Airlinesa” sletio je na sarajevski aerodrom sinoć u 24 sata, a pilot je odmah po slijetanju prijavio oštećenje na avionu. U izvještaju koji je dostavio Graničnoj policiji, izrazio je sumnju da je riječ o rupi nastaloj od metka, ali da ne zna kada je nastala.

Rupa se nalazi sa strane aviona na trupu

– Ništa sumnjivo nisam primjetio tokom leta – napisao je u izvještaju Graničnoj policiji.

Rupa se, kako je navedeno, nalazi sa strane aviona na trupu.

Granična policija je odmah jutros u 1 sat obavijestila Tužilaštvo BiH i predložilo da se obavi uviđaj kako bi se utvrdilo vješačenjem vrijeme i eventualni uzrok ostećenja kao i odakle ono potiče.

– U toku je uviđaj, stigli su predstavnici Tužilaštva, MUP KS, SIPA-e i BHDC-a – rečeno je za
Izvor: Avaz