Utorak, 6 Juna

Na granici BiH uhapšen osumnjičeni za ubistvo za kojim traga MUP ZDK

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje u utorak su lišili slobode N.M. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela “ubistvo”.

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Zupci i predat službenicima Kazneno popravnog zavoda Zenica. Prethodno, 13. januara 2023., službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na prelazu Zupci lišili slobode N.B. (1999.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Bosne i Hercegovine je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla u utorak su lišili slobode D.K. (1996.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz Bosne i Hercegovine na letu za Dortmund. Predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice GP Bosne i Hercegovine Gradiška, 13. januara, lišili su slobode A.R. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz Bosne i Hercegovine na prelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Izvor: Anadolija