Nedjelja, 29 Januara

Nakon prvog dana turnira u Zenici “Čelik” i “Iskra” u finalu

Međunarodni rukometni turnir “Zaim Kobilica” u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” otvorio je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović. Grad Zenica je pokrovitelj ovog tradicionalnog turnira.

  • U prvoj utakmici turnira ” Zaim Kobilica” RK “Čelik” savladao odličnu ekipu RK “Jajca”, a u drugoj RK “Iskra” (Bugojno) ekipu “Gençlik Gücü” iz Sjevernog Kipra.
  • U finalu se sastaju RK “Čelik” i “Iskra”.

Prilikom otvaranja turnira, bivšem golmanu RK “Čelika”, sada u kolicima, predsjednik kluba Pane Škrbić je uručio najveće klupsko priznanje ”Srce Čelika”, jer je čitav život 200 posto uz svoj Čelik.

U prvoj utakmici domaći RK “Čelik” je pobijedio odličnu ekipu RK “Jajca” rezultatom 29:28 (poluvrijeme 16:17), a u drugoj je “Iskra” savladala Kiprane rezultatom 41:27 (poluvrijeme 15:11).

Čelik bolji za jedan gol

Prvo poluvrijeme u utakmici dva člana Prve lige Federacije BiH Sjever je proteklo u laganoj prednosti gostuju iz Jajca, dok je “Čelik” bio bolji u drugom poluvremenu. Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, žestoka i borbena, ali u granicama fer pleja, gdje su se ekipe smjenjivale u vođstvu i vidjelo se da su ekipe tek započele sa pripremama za naredno prvenstvo.

Naime, RK “Jajce” je prije ovog meča na turniru odigralo samo jednu prijateljsku utakmicu (sa premijerligašem “Bosnom” iz Visokog u Jajcu), koja je završila porazom Jajčana, dok je ovo RK “Čeliku” prva utakmica u ovoj sezoni.

RK ČELIK: Faris Mako (1), Edin Gušić (4), Ekrem Kobilica (1), Mirza Dervenčić, Amar Kobilica (15), Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić (1), Tarik Kubat, Mensur Hadžić, Ahmed Oruč, Mirsad Čelenka (2), Ante Dragičević (5), Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić, Dženan Hodžić, Mevludin Čehajić. Trener Miki Filipović.

Najviše golova na ovoj utakmici je postigao Amar Kobilica, RK “Čelik”, čak 15, a Ante Dragičević je postigao 5 i Edin Gušić 4 gola.

Kod Jajca je odličan bio srednji bek Admir Popaja (postigao 8 golova), Kaltak je pridodao 6, Faris Rujanac 4, a Tibor Alanović i Josip Bliznac po 3 gola.

Treneri Filipović i Halaba zadovoljni

Oba trenera – i Filipović i Halaba su zadovoljni onim što su vidjeli jer, kažu, mjesec dana je do početka prvenstvene sezone i greške se mogu i moraju ispraviti.

Miki Filipović, RK Čelik:

Bila je to jako borbena utakmica. Zadovoljan sam onim što su moji momci pokazali. Ipak, ovo je tek prva prijateljska utakmica”, kaže Filipović.

Benjamin Halaba, RK Jajce:

“U ovoj utakmici nisu igrala moja tri standardna igrača. Sutra ćemo biti kompletni i još bolje igrati”, kaže Halaba za naš portal.

Odlična RK “Iskra” i borbena ekipa “Gençlik Gücü”

Utakmica izmedju bugojanske “Iskre” i ekipe “Gençlik Gücü” (Sjeverni Kipar) je bila sjajna utakmica, u kojoj je turska ekipa pružila snažan otpor odličnoj “Iskri” samo u prvom poluvremenu, rezultat na kraju prvog poluvremena glasio je 15:11 za “Iskru”. Na kraju je bilo ubjedljivih 41:27.

“Iskra” se odlično priprema za naredno prvenstvo u Premijer ligi i sigurno je da će mnogim ekipama pomrsiti račune. Do pobjede je “Iskru” predvodio nenadmašni reprezentavac Benjamin Čičkušić, sa 9 golova, odlični Čekić je postigao 6, a Todorović, Hodžić i Janković po 5 golova.

Kod ekipe “Gençlik Gücü” bolji od ostalih bili su Ahmet Altan (7 postignutih golova), Dogay Ever i Sezer Saymaz su dali po 5 golova. Veoma zapažen u ovoj ekipi je bio golman Semsi Yildirm, sa 18 odbrana.

Inače, gosti iz Sjevernog Kipra su se predstavili kao veoma žilava i borbena ekipa, koja se ni u jednom trenutku nije predavala.

Finale turnira u nedjelju u 18 sati

U nedjelju u 18 sati igra se finalna utakmica između RK “Iskre” (Bugojno) i domaćeg “Čelika”, u kojoj je Iskra favorit. Međutim, u taboru “Čelika” kažu da se neće lako predati i da će se maksimalno boriti.

U 15:30 sati je utakmica za treće mjesto između RK “Jajca” i ekipe “Gençlik Gücü”.

Po završetku obje utakmice biće uručeni pehari za prvo, drugo i treće mjesto, te za najboljeg igrača, golmana i strijelca.

Izvor: rkcelikzenica.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.