Utorak, 28 Marta

Nastavlja se vakcinacija građana Zenice bez prethodne najave

Obavještavaju se svi zainteresovani i punoljetni građani sa područja Grada Zenica, da će se vakcinacija bez prethodne najave i poziva, u periodu od 26.08. do 30.08.2021. godine odvijati svaki radni dan u terminu od 08:00 – 20:00 časova, na vakcinalnom punktu “Službe za higijenu i epidemiologiju” u prizemlju Doma zdravlja Zenica u ulici Fra Ivana Jukića broj 2.

Tokom vikenda (28.08. i 29.08.2021) građani će se na istom vakcinalnom punktu moći vakcinisati u terminu od 8:00 – 16:00 časova.

Građani koji dolaze bez najave i poziva mogu se vakcinisati vakcinama proizvođača AstraZeneca i Sinopharm.

Svi zainteresovani dužni su sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu.

– Molimo da poštujete javni red i mir prilikom dolaska na vakcinaciju. Obavezno nošenje maske i držanje fizičke distance. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, građani Zenice mogu kontaktirati pripadajuću ambulantu porodične medicine. Također, ovim putem želimo da skrenemo pažnju našim sugrađanima, da je revakcinacija nakon primljene vakcine Sinopharm 4 sedmice (28 dana), a vakcine Astra Zeneca nakon isteka perioda od 6 – 8 sedmica (42 – 56 dana) o čemu će redovno biti informisani na našim internetskim stranicama – kazali su iz JU Dom Zdravlja Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.