Ponedjeljak, 3 Oktobra

Navijači Čelika na ulicama Zenice pokazali šta misle o Fuadu Kasumoviću

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izazvao je pravi gnjev navijača NK Čelik nakon što je odlučio da raskine ugovor sa klubom i da upravljanje stadionom Bilino polje preuzme Javno preduzeće Zenica d.o.o.

Kasumović nije omiljena ličnost među navijačima NK Čelik. Netrpeljivost sa obje strane traje već dosta dugo, a Kasumović se našao u centru pažnje i u proteklom periodu kada je potpisao ugovor o korištenju stadiona za ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja.

Međutim, to NSBiH nije prihvatio, jer iz Doboj Kaknja nisu potpisali ugovor sa NK Čelik i na kraju je Mladost ostala bez licence za Premijer ligu.

Iz Čelika su poručili da samo oni mogu sklapati ugovore sa drugim timovima o izdavanju stadiona na korištenje i niko drugi, a kasnije je Kasumović odgovorio raskidom ugovora sa zeničkim klubom.

  • U subotu 19. juna protest Robijaša zbog NK Čelika

To je očigledno razbijesnilo navijače Čelika. Oni su se danas oglasili saopštenjem u kojem su najavili mirne proteste 19. juni, jer kako kažu, žele da prekinu tiraniju od strane Kasumovića.

Kao uvod u proteste danas su se u Zenici pojavili plakati sa prekriženim likom gradonačelnika Kasumovića i tako su navijači Čelika još jednom pokazali šta misle o njemu.

Definitivno ga smatraju klupskim neprijateljem broj jedan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.