Srijeda, 29 Marta

Nedžad Husić prvak Evrope u olimpijskom taekwondou do 21 godine

Bosna i Hercegovina dobila je prvaka Evrope u olimpijskom taekwondou do 21 godine. Nakon pet borbi najbolji bh. taekwondoista Nedžad Husić, osvojio je zlatnu medalju pobjedom u finalu nad predstavnikom Danske sa 21:11.

Husić je redom savladavao predstavnike Turske sa 38:20, Francuske sa 33:7, Njemačke sa 40:13 i Rusije sa 24:22, da bi u finalu savladao taekwondoistu iz Danske.

Osim Husića, drugog dana evropskog prvenstva u taekwondou koje se održava u Tallinu reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je sedam takmičara.

Bronzanu medalju obezbijedila je Ejla Makaš koja je, nakon što je bila slobodna u prvom kolu, savladala predstavnicu Hrvatske u drugom kolu sa 25:20, a porazom 16:18 od predstavnice Rusije na kraju se okitila bronzanom medaljom.

Hena Melez poražena je od predstavnice Španije sa 13:15, nakon čega je svoj nastup imao i Nino Šeremet koji je poražen od predstavnika Ukrajine sa 18:24. Petra Ždero nastupila je protiv predstavnice Moldavije te je poražena rezultatom 9:12.

Emina Višnjić savladala je predstavnicu Latvije sa 17:15, nakon čega je u borbi za medalju predala protiv predstavnice Ukrajine pri rezultatu 2:23, dok je Nihada Hodžić bila bolja od Poljakinje sa 7:6, nakon čega je poražena sa 12:10 od Turske.

Ahmed Mukača je u kategoriji do 33 kilograma poražen od predstavnika Njemačke sa 1:34.

Narednog dana nastavljaju se borbe u kojima će naša država imati priliku za nove medalje, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Izvor: bhrt.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.