Nedjelja, 28 Maja

Nova Kasumovićeva prevara u nastajanju – na čelo biračkih odbora postavlja ljude pod ugovorom sa gradskom upravom i ucjenjuje ih

Radikalni manipulator iz Uskoplja / Gornjeg Vakufa u bijesu zbog nedovoljne podrške četiri godine sluđivanih stanovnika Zenice njegovim lažima, okrenuo se onome što najbolje zna. Krađi tuđeg. Način na koji je stekao imovinu vrijednu desetine miliona je poznat – ukupni prihodi državnog službenika Fuada Kasumovića, bez dana u privatnom sektoru, te njegove supruge koja također čitav život prima plaću iz budžeta, čak da nije pio, te da cijela porodica nije jela, desetinama puta su manji od vrijednosti poslovnih prostora, zemljišta, pumpi, koje posjeduje.

Sve to stekao je manipulacijama i lažima. kad je nedavno iz čista mira počeo po društvenim mrežama “plizni” uz pomoć svojih botova, plaćenim novcem građana Zenice, na meti mu se navodno našla Gradska izborna komisija. Zanimljivo, dok Kasumović otima građanima Zenice kućne savjete i mjesne zajednice, postavlja oprobane poslušnike i po selima poznate alkoholičare na čela i najbezveznijih organa, otkud to da mu je “promakla” Gradska komisija, kad je u nju odmah na početku postavio osobu uz koju se jedino, dok je trijezan, lako zacrveni, a to je njegova najodanija i najdugotrajnija desna ruka, Almira Baručija.

Nakon nekoliko dana napada, kasumović čini ono što čini godinama – počinje krađu. Mijenja predsjednike izbornih štabova. U javnost je prvo plasirao jedan spisak, koji se danima vrtio i dalje je prisutan u medijima, a onda mijenja predsjednike. Na čelo novih štabova dolaze najodaniji kadrovi, zaposlenici, volonteri i stažisti iz Gradske uprave.

Prisjetite se Kasumovićevih prijetnji bivšim članicama Snage centra usred Gradskog vijeća, pred Tv kamerama – “pazite kako ćete glasat, ja vam još nisam produžio ugovor”. U toj rečenici se krije sva beskrupuloznost Kasumovićevog fašističkog autokratskog djelovanja – ucjenama, prijetnjama, uslovljavanjima pridobija one koji su, sa klicom poštenja i časti, došli raditi poovjerujući radikalnom manipulatoru.

Tokom proteklih sedmica i mjeseci, u navodno Razvojnu agenciju ZEDA, DVD Zenica i druge prigodne službe, Kasumović je nakotio desetine volontera. Sa nekima je lako, dali bi i stražnji dio tijela da ostanu, ali oni ionako služe samo da se s anjima obavi nužda. Međutim, ostali neodlučni dovodse se pred svršen čin – nastavak rada ili kuća.

Kasumović je, saznajemo, održao niz sastanaka u kojima je prijetio svim angažovanim da ne očekuju nastavak angažmana ako ne prihvate učešće u biračkim odborima, te ne poslušaju njegove instrukcije, a ne ono što je propisala Gradska izborna komisija. Izvršilac naredbi je čelična lejdi Gradske uprave Almira Baručija, koja je i u GIK-u, te direktno nadgleda da li se mjere provode.

Zeničani koji su progledali već znaju – sve što Kasumović govori o drugima, ustvari radi upravo on. To je radio Hitler prije pogroma neistomišljenika, to je radio Trump kad je počeo gubiti tlo. Krađa, izborna prevara, manipulacije, sve to čini manipulator i lažljivac Kasumović.

Prisjetimo se – svjesno poziva na elektronsko glasanje znajući da izborni zakon u BiH ne omogućava “pilot projekte” o kakvim on govori. Svjesno poziva na sprečavanje izborne prevare, a sam mijenja članove odbora pet dana pred izbore, iako su prethodni prošli zvaničnu obuku. Kasumović je pozivao i na uzdržavanje od skupova, a onda zaredao po skupovima “nezavisne liste” koja je toliko nezavisna da i u nazivu nosi njegovo ime. Kasumović je govorio protiv nezavisnih kandidata, otpadnika iz matične stranke, pričao je protiv Hrvata i Srba i pozivao Bošnjake da im ne vjeruju. Svaki taj video dostupan je javnosti. Pa prisjetite se prošle kamšanje u kojoj je rekao da je on lično sredio kredit za GGM kod svojih prijatelja Arapa, da bi sad optuživao druge da su uzeli nepotrebni kredit za cestu kroz Zenicu.

Kasumović laže i kad pozdravi, jer on iskreno voli samo botove svoje podanike, a ostali su mašinerija za novac, izmanipulisani građani koji sluđeni desetinama ponuda stranaka, svakodnevnim spinovanjem i lažima, na tren pomisle da takav lik nosi promjenu. Prije nego odlučite za koga glasati, Zeničani samo se prisjetite je li Kasumović od 1995. bilo šta radio, osim mijenjao funkcije, lažući, petljajući sa stranim službama…

Sprema se krađa u režiji manipulatora iz Gornjeg Vakufa. Sve stranke, pojedinci, ma kojoj opciji, struji ili krilu pripadali, biće pokradeni. Kasumović može opstati i ostati samo ako sve ostale povuče na dno. Za njega će glasati polusvijet, alkoholičarske ekipe, oni koji su se okoristili ili se još nadaju ispunjenju kroljevih pustih obećanja. Zato mu je potrebno da ostalima poništi glasove, onemogući zdravu konkurenciju. Ovo je upozorenje svima, jer će uzimajući dio glasova svakome, Kasumović pokušati zadržati vlast.

Vrijeme je da Zeničanke i Zeničani kazne i manipulatora pošalju na smetljište političke istorije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.